Filipinler'de IŞİD karşıtı operasyonlara ABD özel kuvvetleri dahil olacak

ABD özel kuvvetleri, Filipinler'de IŞİD karşıtı operasyonlara katılacak. Maravi kentinin kısmen IŞİD'in eline geçmesinin ardından Filipinler'de olağanüstü hal ilan edilmişti.

Dış Haberler

Filipinler'in güneyinde IŞİD'le çatışmaların artması üzerine, ABD özel kuvvetlerinin operasyonlara dahil olacağı açıklandı. Ülkenin güneyindeki Maravi'nin kısmen IŞİD'in eline geçmesiyle ülkenin güneyinde olağanüstü hal ilan edilmişti.

ABD özel kuvvetlerinin operasyonlara katılacağını açıklaması, Filipinler Devlet Başkanı'nın ülkedeki ABD varlığına karşı açıklamalarının ardından gelirken, ülkenin "IŞİD'i yenmekte zorlandığı" açıklandı.

Manila Times'ın haberine göre Filipinler ordusu Maravi kentinde tutunmayı sürdüren IŞİD'i kentten atmayı başaramazken, kentte tüneller bulunduğu, ayrıca sivilleri kalkan olarak kullanan IŞİD üyelerinin anti-tank silahlara da sahip olduğu kaydedildi.

Cuma günü yaşanan çatışmalarda 13 Filipin askeri öldürülürken, kentte çok sayıda IŞİD keskin nişancısı bulunduğu aktarılıyor.

Aralarında Yemen, Suudi Arabistan ve Endonezya'nın da olduğu pek çok ülkeden gelen IŞİD üyelerinin Filipinler ordusuyla çatışmakta olduğu, ülkede en az 1400 silahlı IŞİD üyesi bulunduğu kaydediliyor.

ABD özel kuvvetlerinin operasyonlara dahil olmasının Filipinler hükümetince istendiği bildiriliyor.