Ev sahipleri hala kira istiyor: 'Verecek hiçbir şeyimiz yok...'

ABD'de sel altında kalan evlerin sahipleri hala kiracılardan para almaya çalışıyor. "Kiracılar" ise verecek hiçbir şeyleri olmadığını belirtiyor.

Dış Haberler

ABD'nin Teksas eyaletini vuran kasırganın ardından pek çok ev su altında kaldı. Houston'da sel altında kalan evlerde kalan kişiler, ev sahiplerinin hala kendilerinden kira almaya çalıştığını, kendilerininse hiçbir şeyi kalmadığını bildiriyor.

The Guardian'ın haberine göre evlerde yaşamakta olan bir kişi "başlangıçta çok kötü olmayacağını düşünmüştük, ancak sonrasında duvarlardan su geldi ve suyun durmadığını gördüğümüzde evi terk ettik" diyor.

Kirada oturan kişiler, "ev sahiplerimiz bizden kira ödememizi ve gecikme için de para vermemiz istiyor, her geçen gün istedikleri para artıyor" ifadelerini kullanıyor.

Rocio Fuentes isimli bir kiracı, "kalamadığımız bir ev için kira veriyoruz. Bize 'yalnızca siz bu durumda değilsiniz' diyorlar, ancak ne yapmamız gerekiyor? Hiç paramız yok. Verecek hiçbir şeyimiz yok" diye konuşuyor.

Bölgede yaşayan kişilerin kalacak yer bulmakta zorlandıkları aktarılırken, Houston'da bir evde yaşamakta olan işsiz bir kadın "pek çok mülk sahibi neler olduğuna dair bir fikre sahip değil, kaba davranıyorlar ve insanları evden atmaya çalışıyorlar" diye kaydediyor.

Kasırgadan etkilenen pek çok kişinin her şeyini yitirdiği belirtiliyor.