Erdoğan, İsrailli milletvekilinin davetine cevap verdi: Yakın zamanda gelmeyi umuyorum

NATO Parlamenter Asamblesi için İstanbul'a gelen İsrailli bir milletvekili, Erdoğan'ı İsrail'e davet ettiğini, Cumhurbaşkanı'nın da "yakın zamanda gelmeyi umuyorum" cevabını verdiğini söyledi.

Dış Haberler

İsrail ile Türkiye arasındaki "normalleşme" adımları beklenenden de hızlı atılıyor.

Türkiye'nin NATO'da İsrail'e yönelik vetosunu kaldırmasıyla birlikte, Tel Aviv dahil olmadığı Kuzey Atlantik ittifakının merkezi Brüksel'de ofis açabilme hakkına kavuşmuştu.

Bu yıl İstanbul'da düzenlenen NATO Parlamenter Asamblesi Genel Kurul Toplantısı'nda İsrail parlamentosu Knesset’i temsilen Yeş Atid üyesi Mickey Levy ve Siyonist Birlik üyesi Omer Barlev de hazır bulundu.

Şalom gazetesinden Karel Valansi'ye konuşan Levy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la olan karşılaşmalarını da anlattı. 

Levy, Erdoğan'ın yakın zamanda İsrail'e gitmeyi umduğunu söylediğini aktardı. Mülakatın ilgili kısmı şöyle:

NATO toplantısı sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile şahsen tanışma fırsatı elde ettiniz...
Evet, çok güzel bir konuşma yaptı. Konuşma sonrası kalabalığı yarıp ona yaklaştım ve kendimi tanıttım. Onu İsrail’e davet ettim. Yakın zamanda gelmeyi umduğunu söyledi. Çok sıcak bir şekilde tokalaştık. İki eli ile elimi tuttu. Konuşmamızın sonunda ona “Tanrı sizi korusun” dedim. Çok rahat görünüyordu, gülümsüyordu. Bu şekilde ona yaklaştığım ve bir hutspa (iyi anlamda kaba olmak) yaptığım için çok mutluyum.