Dünya Demokratik Gençlik Federasyonu'ndan Venezuela'ya destek açıklaması

Dünya Demokratik Gençlik Federasyonu (WFDY), ABD Başkanı Donald Trump'ın, “Askeri seçenek kesinlikle izleyebileceğimiz bir yol” sözleriyle Venezuela'yı tehdit ettiği açıklamalarına yanıt verdi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, “Askeri seçenek kesinlikle izleyebileceğimiz bir yol” ifadeleriyle Venezuela'yı tehdit ettiği açıklamalarına, Dünya Demokratik Gençlik Federasyonu (WFDY) yanıt verdi.

Yayınlanan dayanışma mesajında emperyalist saldırganlık ve emperyalizmin güdümünde hareket eden Latin Amerika ülkelerinin yaklaşımı eleştirildi.

Bolivarcı Devrim'in yanında olduğunu vurgulayan WFDY'nin açıklaması şu şekilde:

VENEZUELA BOLİVARCI DEVRİMİYLE DAYANIŞMA AÇIKLAMASI

Dünya Demokratik Gençlik Federasyonu, geçtiğimiz günlerde ABD başkanı Donald Trump tarafından gerçekleştirilen, Venezuela'ya karşı askeri saldırı tehditlerini kınamaktadır. Aynı biçimde WFDY, Bolivarcı rejimi ortadan kaldırmayı amaçlayan emperyalist Kuzey Amerikan stratejisinin güdümündeki pek çok Latin Amerika hükümetinin Venezuela'ya karşı tutumlarını da reddetmektedir.

Biz, egemenliğe saygı gösterilmesini ve halkların kendi kaderini tayin hakkını savunuyor ve 2014'te Latin Amerika ve Karayip Devletler Topluluğu'nun (CELAC), Latin Amerika ve Karayipleri barışçıl bölge olarak kabul eden bildirisini ihlal eden emperyalist savaş politikalarını kınıyoruz.

Yaşasın Bolivarcı Devrim!

Emperyalist Savaşa Hayır!

Yaşasın Barış!

WFDY Genel Merkezi 

Budapeşte

Ağustos 2017