Chemnitz'de faşistlerin gövde gösterisi girişimine karşı antifaşist miting

Bir haftadan beri Chemnitz kentinde sürmekte olan Neo-Nazi terörüne karşı, 'Nazisiz Chemnitz Birliği' sloganıyla yetmişe yakın dernek, parti ve insiyatifin örgütlediği mitinge yaklaşık beş bin kişi katıldı.

Tevfik Taş

Chemnitz kentinde süren Neo-Nazi terörüne karşı, ''Nazisiz Chemnitz Birliği'' sloganıyla miting düzenlendi.

''Kışkırtma Değil, Yürek'' sloganı ile mitinge katılan antifaşistlere karşı Almanya İçin Seçenek (AfD), Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGİDA) ve ''Pro Chemnitz'' adındaki üç faşist örgütün karşı gösteri yapmasına polisten izin çıktı.

Ülkenin tanınmış faşistlerinin de boy gösterdiği yürüyüşe polisin izin vermesi eleştiri konusu oldu. Faşistlerin mitingine yaklaşık dört bin 500 kişinin katıldığı bildirildi.

AfD'nin ANAYASAYI KORUMA TEŞKİLATI TARAFINDAN TAKİBE ALINMASI TALEBİ REDDEDİLDİ

Öte yandan Deutschlandfunk'un haberine göre, Dışişleri Bakanı Heiko Mass, Almanların ''rahat koltuklarından kalkıp, aşırı sağa karşı'' sivil destek hattına destek vermesi konusunda açıklama yaparken, Chemnitz'deki faşist linç atmosferinin baş sorumlularından AfD hakkında verilen soru önergesi yine aynı hükümetin İçişleri Bakanı Horst Seehofer tarafından reddedildi.

Sol Parti'nin AfD'nin anayasal sınırların dışına çıkan, ırkçı bir parti olduğu ve Anayasayı Koruma Teşkilatı (BfV)  tarafından izlenmesi gerektiği yönündeki hükümete verdiği gensoru önergesi İçişleri Bakanı Seehofer tarafından reddedildi.