ABD'nin Halep telaşı arttı: Cihatçılara uçaksavar veriliyor

Halep'in Suriye ordusu tarafından kurtarılması ihtimali artarken, ABD Halep konusundaki yaklaşımını değiştirerek, cihatçılara uçaksavar verilmesine izin vermeye başladı.

Dış Haberler

Suudi Arabistan ve Katar'ın, cihatçılara taşınabilir uçaksavar vermesine karşı olan ABD'nin, Suriye ordusunun Halep'teki varlığını artırması üzerine bu kararında değişikliğe gittiği bildiriliyor.

Middle East Eye'ın haberine göre, Halep'in Suriye ordusunun eline geçmesini istemeyen ABD, cihatçılara uçaksavar verilmesine izin vermeye başladı.

ABD tarafından yapılan açıklamalarda, Rusya ve Suriye'nin bölgedeki hava harekatını durdurması istenmiş, bunun yapılmaması halinde Rusya ile sürdürülen ateşkes görüşmelerinin sona erdirileceği bildirilmişti.

Suudi Arabistan ve Katar'ın bölgeye uçaksavarları göndermeye başlayacağı belirtilirken, uçaksavarların Ürdün ve Türkiye üzerinden yollanacağı kaydediliyor.

Cihatçılardan Rusya helikopterlerini hedef almamalarının isteneceği, yalnızca Suriye helikopterlerini vurma izni verileceği söyleniyor. Ancak bu kuralın nasıl uygulanacağı bilinmiyor.