Yıldırım: Boğaziçi'nde gençler kızlı erkekli oturuyor, 'burada yoldan çıkarım' dedim

İTÜ balosuna katılan Yıldırım, sınavlarda hilenin yeni olmadığını, kendi zamanında da yapıldığını ifade etti. Yıldırım, Boğaziçi Üniversitesi'ni tercih etmeyişini ise "gençler kızlı erkekli oturuyor, 'burada yoldan çıkarım' dedim" sözleriyle açıkladı.

AHT'den Yunus Emre Çınar'ın haberine göre Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, mezun olduğu İstanbul Teknik Üniversitesi'nin İzmir Balosuna katıldı. Swiss Otel Grand Efes'te gerçekleşen gala yemeğinde konuşan Bakan Yıldırım, ilginç açıklamalarda bulundu.

"Sınavlarda hile hurda işi yeni değil"
İstanbul Teknik Üniversitesi'ne nasıl girdiğini anlatan Yıldırım, sınavlarda yapılan usulsüzlüklerden bahsederek şunları söyledi:

"Ben sınava girdim daha sınav sonuçları açıklanmadan sınav iptal edildi. Sınavlarda hile hurda işi yeni değil. Bizim zamanımızda da vardı. O zamanlar bu kadar teknoloji de yoktu."

"Boğaziçi'nde gençler kızlı erkekli oturuyor, 'burada yoldan çıkarım' dedim"
Üniversite sınavlarından sonra iki seçenek arasında kaldığını ifade eden Bakan Yıldırım, yaşadıklarını şöyle özetledi:

"Ya Boğaziçi Üniversitesi'ne ya da İstanbul Teknik Üniversitesi'ne girecektim. Önce Boğaziçi Üniversitesi'ni ziyaret ettim. Bir baktım farklı bir dünya. Değişik binalar, surlarla çevrilmiş alan. Sonra bahçesinde gençler kızlı, erkekli oturuyor. Ben çok şaşırdım. Burada yoldan çıkarım dedim. Benim okumam lazımdı. Ondan sonra teknik üniversiteyi seçtim. Okula girdikten sonra ikinci senede evlendim. Üçüncü sene çocuğum oldu. Dördüncü sene bir çocuk daha oldu. Okul sonrası asistanlık baktık, bizi kurtarmıyor. Sekiz ay sonra dış piyasaya açıldık."