Van Valisi "Oteller güvenli" demiş

9 Kasım'daki ikinci Van Depremi'nde 30 kişinin can verdiği Bayram Otel ile ilgili Van Valisi'nin "O otel için hiçbir endişe yok" dediği ortaya çıktı. 26 Ekim'de bir televizyon kanalına telefonla bağlanarak kentteki durumu anlatan Van Valisi, vatandaşlara Bayram Otel'i örnek gösteriyor.

26 Ekim'de TV 8'de yayınlanan Haberaktif isimli programa telefonla bağlanan Van Valisi Münir Karaloğlu'nun 'Oteller güvenli' dediği ortaya çıktı. Vali Karaloğlu'nun bu sözleri, 9 Kasım'da yaşanan ikinci Van Depremi'nde 30 insanımızın can verdiği Bayram Otel'e "oturulabilir" izni verildiğinden bizzat kendisinin haberi olduğunu gösteriyor. Vali Karaloğlu'nun bu sözlerine rağmen hala istifa etmemiş olması ise tüm ülke adına bir utanç olarak değerlendirilebilir.

Halka Bayram Otel'i örnek vermiş
26 Ekim'de TV 8'de Gökmen Karadağ'ın sunduğu Haberaktif programında canlı yayına telefonla bağlanan Van Valisi Münir Karaloğlu'nun konuşmalarının olduğu bölüm bugün tekrar basına yansıdı. Van Valisi, kentteki otellerde gerekli kontrolleri yaptıklarını ve otellerin dolu olduğunu belirterek, vatandaşları "çekingen" olmakla eleştiriyor ve evlerine dönme çağrısı yapıyor.

Van Valisi Karaloğlu, basın emekçilerinin de otellerde kaldığını "övünerek" anlatıyor:

“Bakın şehirde bütün oteller şu an dolu. Yer bulamıyoruz. Şehir dışından gelen, genellikle deprem dolayısıyla gelen basın yayın mensupları, araştırma kurtarma ekipleri kalıyor. Onların hiçbir endişesi yok. Binalara giriyorlar ve 7-8 katlı otellerde kalıyorlar.”

Van Valisi'nin bu sözlerine rağmen hala nasıl basın emekçilerinin karşısına çıkmaya cesaret ettiği ise merak ediliyor.

Bayraktar istifa çağrılarına gülüp geçiyormuş
9 Kasım'daki ikinci depremin ardından en çok konuşulan konulardan biri de Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın depremzedelere yaptığı "evlerinize dönün, artık deprem olmaz" çağrıları idi. 7.2'lik depremin ardından evleri hasar alan ve hasarlı evlerde oturmak istemeyen vatandaşlara seslenen Erdoğan Bayraktar depremin ardından günler sonra dün konu ile ilgili konuştu. Bakan Bayraktar, ikinci depremde göz göre göre 40 kişi ölmemiş, 2'si gazeteci 30 kişi Van Valisi'nin "güvenli" dediği otelde can vermemiş gibi konuştu ve bırakın utanmayı kendini ve hükümeti övdü:

''Haiti'de deprem oldu 1 ay sonra enkaz altından cesetler çıkarıldı. Biz Van'da 250 insanımızı canlı kurtardık ve enkaz çalışmaları bitti. Bu dünyada rekordur."

Bayraktar, istifa çağrılarına ise "gülüp geçtiğini" söyledi.

(soL - Haber Merkezi)