Ünlülerin ilacı Gülen'de

Jinekolog Dr.Alp Nuhoğlu ve işadamı İhsan Kalkavan’dan sonra, şovmen Mehmet Ali Erbil de, ABD’de yaşayan Fethullah Gülen’i ziyaret ettiğini açıkladı. Gülen Nuhoğlu’nun bebeğine, iyileşmesi için okunmuş altın göndermişti.

soL (HABER MERKEZİ) Şovmen Mehmet Ali Erbil, iki yıl önce oğlu Ali Sadi'nin doğumu sırasında bulunduğu ABD'de, Fethullah Gülen ile yemek yediğini açıkladı. İş dünyasından olduklarını söylediği ortak dostlarının, "biz yemeğe gidiyoruz, sen de gel" dedikleri ve bulundukları mekana yakın olduğu için teklifi kabul ettiğini, tamamen tesadüfen gittiğini anlatan Erbil, Gülenle birlikte yemek yediklerini ve genel konulardan konuştuklarını söyledi.

Erbil, Gülen'in hazırladığı duayı bir görevli aracılığıyla kendisine gönderdiğini söyleyerek "benim talebim doğrultusunda değil, kendi içinden gelerek öyle bir dua yaptı. Benim rahatsızlığımla ilgili" dedi. Erbil, duanın iyi gelip gelmediği yönündeki soruya da "en azından pozitif enerjisi olumlu gelmiştir. Bu çok önemli bir şey. İnsanların olumlu enerji vermeleri, pozitif enerji vermeleri çok önemli. Bana nasıl hastalığımda binlerce beni tanıyan tanımayan insan dua etti. Bu da onun gibi bir şey. Bu da enerji" şeklinde konuştu.

Görüşme hakkında, daha önce jinekolog Alp Nuhoğlu ve bebeğinin durumu hatırlatılarak kendisine de altın verilip verilmediği sorulan Erbil, "başkalarına altın vermiş bana vermedi, çok kırıldım" şeklinde cevap verirken, Gülen için "çok saygılı ve kibar bir insan, benim için dini veya siyasi tarafı önemli değil, insanlığı önemli" dedi.

Gülen derman da oluyor destek de
Geçtiğimiz aylarda dizi oyuncusu Zeynep Tokuş'un eşi jinekolog Dr. Alp Nuhoğlu, Fethullah Gülen'e ölesiye bağlı olduğunu ilan eden işadamı İhsan Kalkavan ile birlikte ABD'ye gitmiş, Fethullah Gülen'in bu ziyarette, çocuğunun iyileşmesi için "okunmuş altın" verdiğini ve çocuğun "Fethullah Hoca'nın duasıyla iyileştiğini" söyleyerek basında büyük yankı uyandırmıştı. Ancak daha sonra doktorun ABD'ye, Kıbrıs'ta açmayı düşündüğü fertilite merkezi için hocadan destek istemek üzere gittiği öğrenilmişti.

Mehmet Ali Erbil'in Gülen ziyareti konusunda net bilgiler vermemesi, tesadüfen görüştüklerini belirtmesi, benzer bir nedenle gidip gitmediği sorusunu gündeme getirdi. Magazin dünyasında hemen yer bulan haberin ardından, Mehmet Ali Erbil'in Gülen'den "sağlığına derman" dışında bir destek isteyip istemediği merak konusu oldu.

Gülen'in işadamı İhsan Kalkavan ve Dr.Alp Nuhoğlu dışında magazin dünyasından isimlerle de görüşüyor olması, dönüşü öncesi "cilalama" çalışmalarına hız verdiği yorumuna neden oldu.