'Türk düşmanı' dedikleri Hrant Dink, Fransız Senatosu'nun kararına ne derdi?

Fransa Senatosu, "Ermeni soykırımını inkârı" suç sayan yasa taslağını kabul etti. Öldürülmeden önce "Türk düşmanı" olduğu suçlamasıyla hakkında büyük bir karalama kampanyası yürütülen Hrant Dink, Fransa Senatosu'nun bu kararı için "Benim için beş para etmez" derdi.

Geçtiğimiz hafta Türkiye'nin en çok konuşulan konusu, Hrant Dink davası oldu. Yargı cinayetin arkasındaki kişileri ortaya çıkarmadı, AKP de buna izin vermedi.

Dink, suikaste kurban gitmeden önce büyük bir karalama kampanyasına maruz kalmıştı. "Türk düşmanı" olduğu gerekçesiyle hedef gösterildi. TCK 301. maddeden yargılandı, ve "Türklüğe hakaretten" ceza aldı.

Karara karşı AİHM'de açılan davaya gönderdiği savunmada AKP, Hrant Dink'i "Nazilere benzer düşünceleri propaganda etmekle" suçladı.

Aynı AKP, şimdilerde Fransa'da kabul edilen ve Sarkozy'nin imzalaması beklenen, "Ermeni soykırımını inkâr etmeyi" suç sayan yasa taslağına karşı "düşünce özgürlüğü" sevdalısı kesildi, birdenbire Cezayir halkının sömürgelik döneminde çektiği eziyetleri hatırladı.

Peki düzenin "Türk düşmanı" ilan ettiği Hrant Dink, Fransız Senatosu'nun bu kararı için ne derdi?

"Benim için beş para etmez" derdi. Demişti çünkü, henüz karar çıkmadan yıllar önce...

İşte Hrant Dink'in görüşlerini açıkladığı o röportaj:

(soL - Haber Merkezi)