TSK'nın 'Mehmetçik Dershaneleri' açılımı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde dün, TSK'nın "Mehmetçik Dershanesi"nin açılışı yapıldı. Açılışa katılan komutan, diğer illerdeki dershanelerde verilen emri tekrarladı: "Kürt gençleri, sadece derslerinize çalışın!"

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından son yıllarda Doğu ve Güneydoğu illerinde faaliyete geçirilen ve ücretsiz olduğu için yoğun talep geldiği bilinen "Mehmetçik Dershaneleri"nde, askerlik yapmakta olan branş öğretmenleri tarafından verilecek dersler, cumartesi ve pazar günleri olmak üzere, 12 Haziran'a kadar devam edecek.

Dün Diyarbakır Lice'deki "Mehmetçik Dershanesi" açılışına Lice 2. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Şeref Öngay katıldı. Tuğgeneral burada yaptığı konuşmada, "Sevgili 'Mehmetçik' öğretmenler, Atatürk sevgisiyle dopdolu evlatlarımızı ilkelerimiz doğrultusunda eğitip yetiştirerek, hedefe ulaştıracaksınız. Sevgili öğrenciler, sizler de, TSK'nın 'Mehmetçik Dershanesi' ile sizlere sunduğu fırsatı çok iyi değerlendirmelisiniz. Gençler olarak en önemli göreviniz çalışmaktır" derken, derslerin yanı sıra çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler de düzenleyeceklerini bildirdi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde faaliyete başlayan "Mehmetçik Dershanesi"ni geçtiğimiz günlerde ziyaret eden 172'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Sadık Piyade de, bu dershanelerin, TSK'nın halkla kaynaşmasına ve halkın yanında ve hizmetinde oluşunun en güzel örneklerini sunduğunu ve Silopili gençlerin "tek yapmaları gereken şeyin, çok çalışmak ve sınava en iyi şekilde hazırlanmak olduğunu" ve iyi üniversiteler kazanarak gelecekte devletin üst kademelerine kadar yükseleceklerine inandığını vurgulamıştı.

"Özel sektörle ve Fethullah dersaneleriyle rekabet halinde değiliz"
TSK tarafından özellikle Doğu ve Güneydoğu illerinde, öğretmen askerlerden ya da yedeksubaylardan yararlanılarak, ilköğretim ve lise son sınıf öğrencilerine yönelik olarak açılan "Mehmetçik Dershaneleri", Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde şöyle tanıtılıyor:

"Dershaneler açılırken, o bölgede benzeri dersanelerin olmaması dikkate alınmaktadır. Ancak benzeri dershanelerin mevcut olması halinde, bu dershanelerden ekonomik nedenlerle istifade edemeyen öğrencilerin, Mehmetçik Dershaneleri’nden yararlanabilmesi için özen gösterilmektedir."

(soL - Haber Merkezi)