Ana içeriğe atla
  • soltv-logosoltv-light-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • gelenek-logo

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Tekin: DİSK ve TKP'nin 'Hayır' demesi önemli

İstanbul Zeytinburnu'nda partisinin ilçe teşkilatında açıklamalar yapan CHP MYK üyesi Gürsel Tekin, İstanbul Valiliği'nin TKP'ye getirdiği stant yasağını hatırlatarak AKP'nin Anayasa paketini eleştirdi.

Yayın Tarihi: 15.08.2010 , 23:42 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

CHP MYK üyesi Gürsel Tekin referandumla ilgili yaptığı açıklamada, İstanbul Valiliği'nin TKP'ye getirdiği stant yasağını hatırlatarak, DİSK ve TKP'nin 12 Eylül darbesinden en fazla zarar görenler olduğunu ve referandumda 'Hayır' demelerinin önemli olduğunu açıkladı.

Tekin, "Bugün biz neden hayır diyoruz? Bunlar kafa karıştırıyorlar. Geçen gün stantta TKP'ye yasak getirilmiştir. Önemli bir süreçte en büyük zararı gören bir siyasî partidir. Ve en önemli sendikalardan birisi de DİSK'tir. Yani düşünsenize DİSK'in mal varlıklarına el konulmuştur. Onlarca insanı cezaevlerinde kalmıştır. Bugün DİSK 'hayır' diyor. Niçin hayır diyor? TKP bu kadar zulüm çekmesine rağmen niçin 'hayır' diyor? Değerli arkadaşlar, bunlar kafa karıştırıyorlar. Elbette biz CHP olarak dedik ki ,'23 tane maddeyi derhal getirin kardeşim... Getirin geçirelim'. Ama 'hayır' diyorlar. Yani yirmi üç kilo et almışsınız. Israrla içine üç kilo domuz eti koyarak eti murdar ediyorsunuz. Nedir bu iki tane yasa. İki tane yasa sizi kurtarmak için. Korkmayın Sayın Başbakan" dedi.

(soL - Haber Merkezi)

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.