Ana içeriğe atla
  • soltv-logosoltv-light-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • gelenek-logo

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

'TBMM'de ikinci eşi olan AKP'liler var'

AKP'li Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın "kuma" önerisine tepkiler artarak devam ediyor. Gözler şimdi de iki eşli AKP'li milletvekillerine çevrilmiş durumda...

Yayın Tarihi: 30.06.2010 , 18:56 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

AKP'li Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın, "Güneydoğu'da ikinci eş yaygın. Bu bizim kültürümüzde vardır. Bu bölgelerden evlilik ve hısımlıkları artırarak, devletin de teşvikiyle sorunların aza ineceğine ve çözüleceğine inanıyorum" sözleriyle işaret ettiği "kuma" önerisi TBMM'de de tepki çekti.

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, "örtülü AKP zihniyeti... Bazıları böyle ağızlarından kaçırıyor. Aynı durum Meclis içinde de geçerli. Meclis içinde de birden fazla eşi olan milletvekili olduğunu duyuyoruz" dedi.

AKP’nin kadın-erkek eşitliğini gerçek anlamda içine sindiremediğini ifade eden Nur Serter, "bu gibi söylemler gerçek ruhlarını sergiliyor. AKP'nin ne kadar samimi olduğu ortaya koyuyor" diye konuştu.

AKP'ye seslenerek, "önce kendi yönetim kadronuzda yer alan görevlilere, milletvekillerinden başlayarak kadın-erkek eşitliği ile ilgili ders verin, içlerine sindirmesini sağlayın" diyen Serter, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı hakkında da ancak göstermelik bir soruşturma yapılacağı tahmininde bulundu.

AKP'den ses çıkmıyor
Kürt sorununun çözümü için "kumalık" önerisi getiren Rize Belediye Başkanı'nın bu sözlerine, AKP saflarından sadece Meclis Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanlığı görevini yürütmekte olan Güldal Akşit'ten tepki geldi.

"Kendi şahsi görüşlerini, kafasındakileri anlatmış. Ne partisini, ne Türkiye’yi ne de komisyonumuzu bağlar. Talihsizlik olarak nitelendirmek istiyorum. Sözleri bir belediye başkanına da yakıştırmak mümkün değil. Cahil biri söylese bir yere kadar ama belediye başkanı söylüyor" diyen Akşit, partisinin belediye başkanı olan Bakırcı'yla ilgili bir işlem yapılıp yapılmayacağıyla ilgili soruya ise, "ümit ediyorum ki gereği yapılacaktır" yanıtını verdi.

(soL-Haber Merkezi)

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.