Tahir Canan'ın tahliye talebine ret!

12 Eylül'den sonra ceza alan ve tam 31 yıldır cezaevinde bulunan Tahir Canan'ın tahliye talebi Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi. Canan'ın oğlu, "Hukukun kime hizmet ettiği bir kez daha ortaya çıktı" dedi.

12 Eylül sürecinde tutuklanan ve suçu hiçbir biçimde kanıtlanamayan Tahir Canan'ın 31 yıldır süren mahkumiyeti, 3. Yargı Paketi'nin kapsamına giremedi.

1993 yılında şartlı tahliye olduktan sonra bu kez de TDKP üyeliğinden yeniden tutuklanan Canan'ın tahliye talebi Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi. Kararda, "Tutuklu sanığa isnat edilen suçun vasıf ve mahiyetine, mevcut delil durumuna nazaran sanık Tahir Canan müdafiinin talebinin reddine" denildi.

'Mücadelemiz devam edecek'
Tahir Canan'ın oğlu İlhan Canan yaptığı açıklamada, 3. Yargı Paketi çerçevesinde yaptıkları başvuruya ret cevabı geleceğinin beklendiğini söylerken, kararla birlikte hukukun hangi mercilere hizmet ettiğinin bir kez daha anlaşıldığını vurguladı.

Canan, "Hukuk ve Adalet Herkese gerekli, 12 Eylül Hukukszuluğunu yaşamaya devam ettiğimiz günlerin son bulması için. Hukuk ve Adalet arayışımız ve Tahir Canan'a özgürlük mücadelemiz devam edecektir." dedi.

'Eşitlik' sağlandı!
AKP hükümetinin yargı paketi kapsamında ülkücü katilleri cezaevinden çıkartmasının ardından hükümet yanlısı yazarlar, solculara da benzer bir uygulamanın daha önce yapıldığını, ülkücülerin çıkartılmasıyla birlikte de eşitliğin sağlandığını iddia etmişlerdi.

Tahir Canan ile hukuki olarak benzer durumlarda bulunan ülkücülerin yapılan düzenlemeyle cezaevinden çıkartılmasına rağmen, Canan'ın yaptığı başvurular sürekli reddediliyor.

(soL - Haber Merkezi)