Suriyeli Türkmenler Kızılay kampından kovuldu

Tır kriziyle ilgili bugün bir kez daha konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MİT'in Suriyeli Türkmenlere yardım götürdüğünü iddia etti. Erdoğan, komşu bir ülke silah gönderilmesini ve büyük bir hukuksuzluğu savunurken, Türkiye'deki Suriyeli Türkmenler Kızılay Kampı'ndan kovuldu.

Meltem Türkoğlu - soL
İstanbul Pendik'teki Kızılay Kampı’nda kalan ve kampta kötü muameleye maruz kaldıklarını dile getiren 60'ı çocuk 160 Suriyeli Türkmen, önceki akşam apar topar kamptan kovuldu. Karar, Pazartesi günü soL gazetesinde yayımlanan "Kızılay kampında Suriyelilere kötü muamele" başlıklı haberinin yayımlandığı gün uygulandı. Suriyeliler, soL'a yaptıktıkları açıklamada, kötü muamele yoluyla Kahramanmaraş'taki muhaliflerin kontrolündeki kamplara gönderilmek istendiklerini söylemişti. soL muhabirinin kampa gitmesi üzerine Kamp Müdürü, 5-6 Suriyeliyi yanına çağırarak iddiayı yalanlatmış ancak bu görüşmenin ardından Suriyeliler, kamptan atılmaktan korktukları için doğruyu söylemediklerini dile getirmişlerdi.

Suriye'deki savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan ve uzun süre sokakta kaldıktan sonra İstanbul Pendik’teki Kızılay Dr. Kemal Demir Kampı’na yerleştirilen Suriyeli Türkmenler, Alevi oldukları için Türkiye'de ayrımcılığa maruz kaldıklarını, islamcı muhaliflerin kontrolünde olan kamplarda kalmak istemediklerini anlatmışlardı.
İddialar hakkında görüştüğümüz Kızılay Kampı Müdürü Selahattin Balcı, kötü muamele iddilarını öne süren Suriyeliler için "nankörler" ifadesini kullanmıştı.