soL yazdı, Bayraktar teyit etti: Yolsuzluk talimatı Başbakan'dan!

Bakan Bayraktar'ın istifa ederken yolsuzluk talimatlarının Başbakan'dan geldiğini açıklaması gündemi sarstı. soL Pazar günü üç ayrı haberle yolsuzluk skandalının arkasındaki ismin Başbakan Erdoğan olduğunu ortaya koymuştu.

(soL - Haber Merkezi) Adı yolsuzluk ve rüşvet iddialarına konu olan Bakan Erdoğan Bayraktar'ın istifa ederken sarf ettiği sözler hükümette deprem etkisi yarattı. Bayraktar soruşturma dosyasında yer alan işlemlerin büyük çoğunluğunu Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla yaptıklarını, dolayısıyla Erdoğan'ın da istifa etmesi gerektiğini belirterek, kendisine istifa açıklamasının yazılı olarak verildiğini ve bu yolla Başbakan'ı rahatlatmak için istifaya zorlandığını iddia etti.

soL olarak gündemdeki yolsuzluk ve rüşvet skandallarının ucunun Başbakan Erdoğan'a kadar uzandığını dile getirmiştik. 22 Aralık 2012 günü yayınladığımız haberlerde Zorlu Center'daki kaçak yapının açılması, Ağaoğlu'nun inşaatındaki imar izninin genişletilmesi ve Şişli'deki kilise arazisinin peşkeş çekilmesinin ardında Başbakan Erdoğan'ın talimatı olduğunu vurgulamıştık.

Bakan Erdoğan Bayraktar'ın istifasını açıklarken dile getirdikleri de, soL'un haberleriyle gündeme getirdiği gerçekleri doğrular nitelikte.

İşte soL'un yolsuzluk ve rüşvet skandalının arkasındaki ismi açıkladığı o haberler.

Başbakan'dan Zorlu'nun kaçak yapısı için 'açın' talimatı!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yönelik operasyonda, Beşiktaş’taki Zorlu Center’ın 86.000 metrekaresinin kaçak olduğu sonradan yasadışı olarak ve sahte raporlarla kılıfına uydurulduğu ortaya çıktı. Başbakan'la gizli bir toplantının yapıldığı ve Başbakan'ın "kaçak yapıyı açın" talimatı verdiği iddia edildi.

Ağaoğlu imar değişikliklerini bizzat Başbakan'la halletmiş!
Ali Ağaoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinden geçiremediği imar değişikliklerini bizzat Başbakan Erdoğan ile görüşerek hallettiği iddia ediliyor. İddianın sahibi, bizzat Ali Ağaoğlu. Ağaoğlu'nun şok telefon görüşmeleri, teknik takibe takıldı.

Kilise vurgununda 200 trilyonluk 'özel' talimat Başbakan’dan!
Bulgar Kilisesi Vakfına verilen Şişli'deki 60 dönümlük arazinin Özel Proje Alanı ilan edilmesi için 17.07.2013 tarihinde Ankara’da Başbakan Erdoğan ile görüşüldüğü ve Başbakanın, ÇŞB Bakanı Erdoğan Bayraktar’a talimat vermesi üzerine işlemlerin tamamlandığı iddia ediliyor.