Sendikacı babayı "terör örgütü üyesi" diyerek tutukladılar: Ziyaretine giden 4 günlük kızını X-Ray'dan geçirdiler!

KESK'te sendikacılık yaparken gözaltına alınarak tutuklanan öğretmen Yusuf Demir'in annesi Kumru Demir yaşadıklarını anlattı. Demir, "Oğlumun psikolojisi iyi değil, bebeğinin büyüdüğünü fotoğraflarından görüyor. Solcu bir aileyiz. Ama her solcu eline silah alacak, bomba yapacak diye bir şey olabilir mi?"dedi.

KESK’e bağlı Eğitim-Sen 7 No’lu şube yöneticilerinden Yusuf Demir (34) adlı öğretmen 2.5 ay önce İstanbul’da TKPML/TİKKO operasyonu kapsamında gözaltına alındı. Tutuklandığı gün ise hamile olan eşi doğum yaptı ve Nora adında bir kızı dünyaya geldi. Yusuf Demir, bebeğini demir kapılar ardında ilk kez 4 günlükken gördü, sevincinden adeta konuşamadı. 2.5 aylık bebeğine olan hasretini fotoğraflardan gideren baba Demir, davasının görüleceği 26 Şubat gününü bekliyor. Demir’in annesi Kumru Demir ise oğlunun komplo kurbanı olduğunu belirterek “Sendikal faaliyetleri nedeniyle gözaltına alındı. Çok sevilen bir öğretmendi, çocukları ve veliler cezaevinde onu yalnız bırakmıyor, mektuplar gönderiyor. Sesime ses verin” diyerek acısını dile getirdi.

İbrahim Kaypakkaya fotoğrafı delil sayıldı
Avcılar’da Firuzköy’de sınıf öğretmenliği yapan Yusuf Demir, 16 Ekim 2012’de saat 10.00 sıralarında, evinden bakkala ekmek almaya çıktığı sırada gözaltına alındı. Aynı anda Demir’in annesinin ve kendisinin evinde aramalar yapıldı. Yapılan aramalarda İbrahim Kaypakkaya’ya ait fotoğraflar ve Kaypakkaya’nın hayatını anlatan bazı kitaplara el konuldu, terör örgütü üyesi olduğu iddia edildi. Demir, daha sonra tutuklanarak Tekirdağ F Tipi 1 No’lu Cezaevi’ne gönderildi.

"Bombacı öğretmen yakalandı haberlerine dava açacağız"
Yaşadıklarını Cumhuriyet gazetesinden Sibel Bahçetepe'ye anlatan anne Kumru Demir, oğlunun uzun süre sendikal faaliyetlerde yer aldığını, Tunceli’de öğretmenlik yaptığı sırada da Eğitim-Sen yöneticiliği yaptığını, bu sırada da çeşitli baskılarla karşı karşıya kaldığını anımsatarak “Sendikal faaliyetleri nedeniyle hep göz önündeydi, sanırım bu birilerini rahatsız etti” dedi. Oğlunun gözaltına alınması sırasında bazı basın yayın organlarının “bombacı öğretmen yakalandı” diye haberler yapmasını eleştiren anne Demir, bu haberleri yapanlar hakkında da dava açacaklarını söyledi. Anne Demir, “Yusuf, gözaltına alındığında eşi, gelinim 9 aylık hamileydi. Bu haberleri gördüğünde yaşadıkları sıkıntı bebeğine yansıdı. Ertesi gün ise doğum yaptı” diye konuştu.

"4 günlük bebeği X-Ray'den geçirdiler"
Demir, özetle şunları anlattı: “Anne olarak oğlumla gurur duyuyorum, çünkü başkaları gibi insanların başını kuma gömerek yaşamadı. Bugün velilerin hepsi bize telefon açıyor, öğrencileri öğretmenlerine mektuplar gönderiyor. Gerekirse ‘Ankara’ya bile yürürüz diyen’ veliler var. 26 Şubat saat 10.30’da Çağlayan Adliyesi’nde duruşma olacak. Aydın ve demokrat olan tüm insanlara sesleniyorum, oğluma destek verin, adliyeye gelin. 4 günlük bebeği X-Ray cihazından geçiriyorlar, didik didik arıyorlar, bebek cezaevinden enfeksiyon kaptı, o yüzden götürmek istemiyoruz."