Sarısülük davasında ‘dublör’ sanık!

Ankara'daki Gezi eylemleri sırasında Ahmet Şahbaz adlı polis tarafından öldürülen Ethem Sarısülük davasında skandallar bitmiyor. Davada şimdi de "gizli sanık" krizi yaşanıyor.

Sarısülük’ü öldüren polisin yargılandığı davada ‘gizli sanık’ krizi yaşanıyor. Mahkeme sanığın telekonferansla alınan ifadesine mağdur avukatları çağırmadı.

Sarısülük ailesinin avukatlarını davet edilmedi
Vatan’dan Kemal Göktaş’ın haberine göre, mahkeme sanık polisin telekonferans sistemi yoluyla, Şanlıurfa‘dan ifadesinin alınması için yazdığı talimatta sanık avukatlarının ifadeye çağrılmasını isterken, Sarısülük ailesinin avukatlarını davet etmedi. Sanığın dosyada hiçbir fotoğrafının olmaması, talimatla yapılacak duruşmaya “dublör” çıkarılacağı endişesine neden oldu.

Peruk,bıyık, kaş
Sarısülük ailesinin avukatları ilk duruşmaya takma peruk, bıyık, kaş ve renkli gözlükle katılan sanığın gerçek fotoğraflarının dosyaya konulmasına ve gerçek yüzü ile karşılaştırma yapılarak kimliğin tespitine, Urfa’da yapılacak olan talimatlı duruşmaya müdahil vekillerinin de katılmasına dair iki yazılı başvuruyu dün mahkemeye verdi.

Başvurularda, “Olayın faili olduğu iddia edilen kişi iddianamede sanık olarak sıfatlandırılan kişidir. Bu davanın iddianamesinde sanık olarak sıfatlandırılan kişi duruşmaya getirilen kişi midir?” denildi.

Sanığın sadece kendi avukatları huzurunda sorgulanamayacağı ifade edilen başvuruda, “Müdahiller de aynı ve eşit koşullarda sanığın sorgusu sırasında hazır bulunma ve soru sorma hakkına sahiptirler” denildi.

Gerçek yüzü nasıl?
“Suç teşkil etmesine rağmen, mahkemenin sanığın yüzünü gizleme iradesi devam ediyor. Bu durumda Urfa’da yapılacak olan talimatlı duruşmaya gerçek sanık mı yoksa ‘dublör’ mü çıkarılacak bilmiyoruz ve güvenmiyoruz. Kaldı ki taraflar mahkemeye gerçek yüzleri ile çıkmak, gerçek yüzlerini göstermek zorundadırlar. Katil sanığının dava dosyasında tek bir fotoğrafı dahi yok. Ahmet Şahbaz kimdir, gerçek yüzü nasıldır, bilmiyoruz” dedi.