Rektörden öğrencilere: Slogan atarsanız hepinizi okuldan atarım

Bülent Arınç'ın Celal Bayar Üniversitesi'ne gelişini protesto etmek isteyen üniversitelilere sinirlenen Rektör Mehmet Pakdemirli sokak ağzı ile tehditler savurdu. Rektör Pakdemirli, öğrencilere "slogan atarsanız hepinizi okuldan atarım" dedi.

Bugün Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde rektör ile öğrenciler arasında, üniversitelerdeki durumu özetleyen ibretlik bir diyalog yaşandı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yeni atanan Rektör Mehmet Pakdemirli'yi ziyaret etmek için üniversitelerine gelmesini protesto eden Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi öğrenciler karşısılarında oldukça seviyesiz bir üslup ile konuşan rektörü buldular.

Rektörün kendilerine kızması üzerine "Biz burada görevimizi yapıyoruz" diyen öğrenciler yanıt olarak "Ben size böyle bir görev vermedim" sözü ile karşılaştı. Bunun üzerine bir öğrenci rektöre, “Siz Atatürk'ün Nutku'nun son buklesini okuyun. ‘Cumhuriyeti ilelebet muhafaza ve müdafa edecek güç gençliktir’ der. Türk gençliği devrimlerin ve cumhuriyetin bekçisidir. Size yetkiyi aldığımız yeri açıklıyoruz. Siz diyorsunuz ki, ‘Ben size bu görevi vermedim?’ Ama diyorum ki, ‘Bu görevi sizden değil, Atatürk'ten aldık” dedi.

Bunun üzerine Rektör Pakdemirli öğrenciye sokak ağzı ile şu tehdit dolu yanıtı verdi:

“Sizler Atatürk'ten görev alamazsınız. Cumhuriyeti savunacaksam ben savunurum. Ben burada rektörüm. Size kalmaz bunu savunmak. Ben, size cumhuriyeti savunmak için görev vermedim. Net bir şey söylüyorum size. Siyasi slogan atarsanız kimliklerinizi toplarım.

Üniversiteden atarım hepinizi. Hemen dağılıyorsunuz. Burası benim ve hepinizin üniversitesi. Burada slogan atamazsınız. Eğer atarsanız emniyet görevlileri kimliklerinizi toplayacak” diye karşılık verdi.

Rektör Pakdemirli'nin uyarısının ardından öğrenciler polis ekipleri tarafından rektörlük binasının önünden uzaklaştırıldı.

(soL - Haber Merkezi)