Polisten vatandaşa tekme ve kemerle dayak

<em></em>Polisin vatandaşlara uyguladığı şiddete bir yenisi daha eklendi. Fatih’te bir sürücü ile polis arasında yaşanan yol verme tartışmasının ardından gelen polisler, eşinin ve çocuklarının önünde sürücüyü öldüresiye dövdü. Polisler eşinin yalvarmasına rağmen yerde yatan şahsa tekme ve kemerlerle vurdu.

Polisin vatandaşlara uyguladığı şiddete bir yenisi daha eklendi. Cihan Haber Ajansı'nın çektiği görüntülere göre, Fatih’te bir sürücü ile polis arasında yaşanan yol verme tartışmasının ardından gelen polisler, eşinin ve çocuklarının önünde sürücüyü öldüresiye dövdü. Polisler eşinin yalvarmasına rağmen yerde yatan şahsa tekme ve kemerlerle vurdu.

Olayın ardından vatandaşa dayak atan polis memurları hakkında soruşturma açılacağı bildirilirken, konuyla ilgili açıklama yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da, “Suçu kusuru olanlar varsa hakkında gereğini yapacağız." dedi.

Gazetecilerin sorusu üzerine açıklama yapan Mutlu, “Böyle bir bilgi geldi ama henüz görüntüler ulaşmış değil. Görüntülere de bakacağım, dolayısıyla vatandaşa karşı görevlerini yaparken yanlış uygulamalar içinde olan bir tutum ve davranışa girilmişse görüntüleri şu an bilemiyorum bütün detaylarıyla konuyla ilgilenip soruşturacağız. Ne yapmamız gerekiyorsa onu da net olarak yapacağız" dedi.

Diğer yandan olayın İçişleri Bakanlığına yansıdığı, konuyla ilgili bir müfettiş görevlendirildiği ve beş polisin açığa alındığı bildirildi.