Polisten Ethem’in ailesine tehdit

Ethem Sarısülük’ü katleden polis, şimdi de ailesini tehdit ediyor. Ağabey Mustafa Sarısülük, “Yakınlarımız polis tarafından ‘Sesiniz çok çıkıyor’ diye tehdit edildi” dedi.

Gezi direnişi sırasında Ankara’da 26 yaşındaki Ethem Sarısülük’ü silahla başından vurarak öldüren polis, ailesinin de peşini bırakmıyor. Ethem’in ağabeyi Mustafa Sarısülük, akrabalarının polis tarafından tehdit edildiğini açıkladı.

Twitter hesabından konuyla ilgili bilgi veren Sarısülük, bir akrabalarının evine polis gittiğini ve kendilerini evde bulamayınca bina görevlisine “Onlara söyleyin, gördüğümüz yerde gözaltına alacağız. Sesleri çok çıkıyor” notu bıraktığını aktardı.

‘Sesleri çok çıkıyor’
Direnişe destek verdikleri ve davanın peşini bırakmadıkları için aile olarak hedef alındıklarını belirten Mustafa Sarısülük şu ifadeleri kamuoyuyla paylaştı:

“Akrabalarımızın evi polisler tarafından basılmış ve kendileri tehdit edilmiştir. Halamızın kızları polis tehdidiyle susturulmak istendi. Delilleri gizlemeleri, polisi serbest bırakıp korumaları, dilekçelerimizin reddedilmesinden sonra şimdi de akrabalarımız tehdit ediliyor. Son günlerde Ethem’in sık sık uğradığı yerlere baskın yapan Ankara Emniyeti, en son baskınını Ethem’in çokça gittiği halasının evine yaptı. Aile fertlerini evde bulamayan polis, binanın kapıcısına aileyi sormuş ve onlara bir not bırakmış. ‘Onlara söyleyin, gördüğümüz yerde gözaltına alacağız. Sesleri çok çıkıyor’ demişler. Sarısülük ailesi olarak, akrabalarımız da bizimle birlikte direnişlere destek vermekte ve mücadele etmektedir. İstedikleri bu davanın peşini bırakmamızdır.”

Sarısülük, tehditle ilgili avukatlarının şikayette bulunacağını belirtti.

Tanık ifadeleri devam etti
Ethem Sarısülük cinayetinin tanıkları dün yine savcılığa ifade verdi. Savcı Veli Dalgalı önünde ifade veren tanıklardan H.A., Ethem Sarısülük’ün de içinde bulunduğu 15-20 kişilik grubun YKM önünde olduğunu ve slogan attığını ve silah sesi duyduğunu belirtti.

Bir diğer tanık K.A da, Ethem Sarısülük’ün de olduğu bir grup eylemcinin yalnızca bulundukları yerde slogan attıkları, polis memurlarına yönelik bir saldırı halinde olmadıklarının altını çizdi. K.A, savcılığa verdiği ifadede Sarı-sülük’ün ölümüne neden olan polisin, önce havaya iki el ateş ettiğini daha sonra ise silahı göstericilere paralel tutarak ateş ettiğini ve Sarısülük’ün bu andan sonra yere yığıldığını bildirdi. Polisi ilk gördüğünde elinde silahının olduğunu ifade eden tanık K.A, polisin bundan önceki hamlesini görmediğini anlattı.

Mobese başını çevirmiş!
Ethem Sarısülük’ün vurulmasıyla ilgili soruşturma dosyasına eklenen MOBESE görüntüsünde, polisin ateş ettiği sırada, kameranın önce yukarıya çevrildiği daha sonra da uzaktaki bir ağacı çektiği ortaya çıktı. Kızılay’a en hakim noktadaki YKM MOBESE’sinde, sadece polisle göstericiler arasındaki çatışmanın bulunduğu, vurulma anında kameranın çevrildiği görülüyor.

(soL - Ankara)