Özcan'dan 'marjinal' öğrencilere: Şu güzel ortamı bozuyorsunuz!

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, öğrenci konseyi başkanlarına Antalya'dan seslendi: "Barış ortamını sağladınız, meydanı 'marjinallere' bırakmadınız! Vatan size minnettardır!"

Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu’nda başlayan Yükseköğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Başkanlığı Genel Kurul Toplantısı'nda konuşan Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, öğrenci konseyi başkanlarına, "üniversitelerde barış ortamı sağladıkları için" teşekkür etti, “Medyada marjinal gruplar olarak tabir edilen başka gruplara karşı bu asli görevinizi gerçekten çok iyi yaptınız, bunun için size minnettarım” dedi.

"Üniversitelerin Devlet Hayatındaki Rolü ve Akdeniz Üniversitesi" başlıklı panelde konuşan Özcan, konseyler sayesinde son akademik yılın "huzur içinde geçtiğini" iddia etti.

Yusuf Ziya Özcan'ın, "marjinal" öğrenciler diyerek açıkça üniversite öğrencilerini hedef gösterdi. Yanı sıra, geçtiğimiz yol çokça konuşulan "Jaguar'lı öğrenci temsilcileri"nin gerçekte ne işe yaradıkları da, yüksek öğretimin en yetkili ağzı tarafından ilan edilmiş oldu.

(soL - Haber Merkezi)