Sayfa yolu
Osman Can İstanbul Üniversitesi’ne mi atanacak?
Yayın Tarihi: 26.08.2010 , 15:25 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54
Yandaş yargının önde gelen ismi Osman Can, geçtiğimiz haftalarda Anayasa Mahkemesi raportörlüğünden ayrılmıştı. Can, yeniden üniversiteye dönebileceğini açıklamıştı.
İlk olarak Odatv, Can’ın İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne atanmasının konuşulduğunu yazdı. Haberde “İddialara göre Osman Can, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı'nda akademik terfi ile bir başka ifadeyle profesörlük kadrosuyla göreve başlamaya hazırlanıyor. Bu Can'ın zamanda ilgili anabilim dalının başkanı olacağı anlamına geliyor. Çünkü akademik olarak bir profesörün olduğu yerde diğer öğretim üyeleri (doçent vs) anabilimdalı başkanı olamazlar. Odatv'nin aldığı bilgilere göre İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığı'nın konuyla ilgili tavrı olumsuz, istem ise rektörlük kanalından geliyor” denildi.
Bugün ise Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer konuyu köşesine taşıdı ve Osman Can’a kadro verilmesi için İstanbul Üniversitesi’ne talimatın Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala’dan gittiğinin söylendiğini yazdı.
(soL - Haber Merkezi)
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.