ODTÜ'lü öğrenciler gözaltında: ODTÜ operasyonu protesto edilecek!

Başbakan Erdoğan'ın ODTÜ'ye gelişini protesto eden ve 2 bin polisin saldırısına uğrayan öğrencilerin evleri bu sabah polisler tarafından basılarak gözaltına alındı.

Güncelleme: 14:52
Ankara Barosu Yönetim Kurulu üyesi Erol Aras, soL'a yaptığı açıklamada şu anda gözaltında olan öğrenci sayısının 39 olmadığını, kesin sayının şu an 12 olduğunu söyledi. Savcılığın operasyonun devam ettiği yönünde bilgi verdiğini belirten Aras, bu sayının artacağını ama kesin sayıyı vermenin mümkün olmadığını dile getirdi.


Güncelleme: 14:41
ODTÜ öğrencilerine yapılan operasyonu protesto etmek üzere Gençlik Muhalefeti, Öğrenci Kolektifleri ve TKP'li Öğrenciler Taksim Meydanı'nda saat 17:00'da bir eylem çağrısı yaptı.


Güncelleme: 14:14
Avukatlardan Ankara Adliyesinde basın açıklaması
Ankara Barosu avukatları Ankara Adliyesi önünde bir açıklama yaptı. Açıklamayı yapan Baro Yönetim Kurulu üyesi Erol Aras, "demokratik hakkını kullanan öğrencilere hükümet göz dağı vermeye çalışıyor" diyerek, öğrencilerin yanında olduklarını dile getirdi. Operasyona tepki gösterilen açıklama, sürecin takipçisi olunacağının belirtilmesinin ardından sona erdi.


Güncelleme: 13:20
ODTÜ operasyonu protesto edilecek
ODTÜ'de Eğitim Sen'in çağrısıyla yapılan toplantı sonucunda, ODTÜ'de saat 16:30'da Fizik önünden A1 kapısına yürünme kararı alındı. Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri saat 18:00'de YKM önünde basın açıklaması gerçekleştirecek. ODTÜ Öğrencileri de bu eyleme katılacak ve ardından ODTÜ'ye dönerek gözaltına alınanlar serbest bırakılana kadar ODTÜ'yü terk etmeyecekler.

Ayrıca TKP saat 15:00'da Başbakanlığa yürüyecek.


Güncelleme: 13:04
Öğrencilerin "Terörle Mücadele Kanunu" kapsamında gözaltına alındığı belirtilirken, dosyada gizlilik kararı olmamasına rağmen avukatlara bilgi verilmiyor. Bu arada saat 14.00'da Ankara Adliyesi'nde avukatların bir basın açıklaması yapacağı belirtiliyor.


Güncelleme: 12:32
Zaman-polis işbirliğinde son nokta
Zaman yalan haberde sınır tanımadığını bir kez daha ortaya koydu. ODTÜ'lü öğrencilere yapılan baskını "PKK ve DHKP/C" operasyonu olarak duyuran gazetenin internet sitesi, "ODTÜ’lü karıştıran öğrencilere operasyon" başlığı atarken, polisten aldığı bilgi ile 20 öğrencinin daha gözaltına alınacağını yazdı.

Avukatlara operasyonun sürmesi gerekçe gösterilerek bilgi vermeyen emniyetin elindeki bilgiler Zaman gazetesi tarafından yayınlandı.


Güncelleme: 12:30
Eğitim-Sen'in çağrısı ile ODTÜ'de yemekhanede bir toplantı yapılıyor. Öğrenciler, akademisyenler ve ODTÜ'lü işçiler polis baskınlarına karşı ortak bir tavır belirleyecek.


Güncelleme: 11:58
Operasyon emrini veren savcı tanıdık çıktı
Yaşanan baskınlara ilişkin avukatlara bilgi verilmezken, operasyon emrini veren savcının 13 Tıp öğrencisinin tutuklandığı davanın da savcısı Sadık Bayındır olduğu öğrenildi.


Güncelleme: 11:50
ÇHD Ankara Şubesi, ev baskınlarına ilişkin yaptığı açıklamada polislerin arama kararı olmadığını duyurdu.


Güncelleme: 11:45
Operasyon sonucu gözaltı sayısı 12'ye yükseldi. Yeşiller ve Sol Gelecek PM üyesi Sercan Çınar gözaltına alındı.


Güncelleme: 11:38
Muhalefet.org'da yer alan haberde, İlhan Şen adlı bir öğrencinin daha gözaltına alındığını ve gözaltı sayısının 11'e yükseldiğini belirtildi.


Güncelleme: 11:35
TKP'li Öğrenciler Başbakanlığa yürüyecek
ODTÜ'de yaşanan saldırı ve Patriot füzelerine tepki gösteren TKP'li Öğrenciler bugün saat 15.00'da Başbakanlığa yürüyecek. İstanbul'da Türkiye'ye Patriot füzesi ve asker gönderen Almanya Konsolosluğu'na, İzmir'de ise NATO üssüne yürüyüş yapılacak.

TKP'li Öğrenciler bugün saat 15.00'da İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde bulunan TKP İlçe Örgütü önünde, Ankara'da 15.00'da Yüksel Caddesi'nde, İzmir'de ise 18.30'da Şirinyer Tansaş önünde basın açıklamaları için buluşmaya davet etti.


Güncelleme: 10:55
Polis baskınları sonucunda gözaltı sayısı artmaya devam ediyor. Gençlik Federasyonu üyesi öğrenciler Cem Dursun ve Batuhan Demirci de evlere yapılan baskın sonucunda gözaltına alındı.


Güncelleme: 10:50
Gözaltına alınan ilk isimler
Gelen ilk bilgilere göre şu ana kadar 8 öğrenci gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler şöyle: Bedirhan Şen, Mert Atmaca, Mustafa Bozkurt, Hasan Koç, Hüseyin Koç, İlhan Aslan, Can Kaya ve Güven Kazım Altunkaya.


Güncelleme: 10:39
Gözaltı sayısı artmaya devam ediyor. Sendika.org'un geçtiği bilgiye göre, Öğrenci Kolektifleri üyesi üniversitelilerin evlerine de baskın düzenledi. Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Can Kaya gözaltına alındı.


Güncelleme: 10:34
Gözaltıların nedeni 'kitleyi polise karşı kışkırtmak'
Cumhuriyet gazetesi Ankara muhabiri Alican Uludağ, gözaltılara ilişkin Twitter mesajında, öğrencilere yönelik operasyonun nedeninin Hopa'nın bir benzeri olduğunu söyledi. "Gözaltıları TEM Şube yapıyor ve suçlama 'kitleyi polise karşı kışkırtmak' ve 'terör'" diyen Uludağ, gözaltılar nedeniyle TEM'i arayan bir avukata, "Öğrenciler gelmiş de olabilir gelmemiş de. Size kim haber verdi ki" şeklinde yanıt verildiğini ifade etti.


Güncelleme: 10:15
Gözaltına alınan öğrencilerin bazıları emniyete getirilirken, Kaldıraç okurlarının evindeki aramaların sürdüğü belirtiliyor.


Güncelleme: 09:50
Şu ana kadar en az 7 öğrenci gözaltında
Şu ana kadar bir Gençlik Muhalefeti üyesi, dört Kaldıraç okuru, bir SGD üyesi ve ODTÜ öğrenci toplulukları üyesi bir öğrenci olmak üzere 7 öğrenci gözaltına alındı.


Güncelleme: 09.33

Gözaltına alınan öğrencilerin Adli Tıp Kurumu'na götürüldüğü belirtilirken, ETHA'da yer alan habere göre Ankara'da onlarca eve baskın yapıldı ve SDG üyesi İlhan Aslan gözaltına alındı.


ODTÜ'de Başbakan Erdoğan'ın gelişini protesto eden öğrencilere ev baskını. Terörle Mücadele Şubesi bu sabaha doğru ODTÜ'lü öğrencilerin evlerini basarak öğrencileri gözaltına almaya başladı.

Muhalefet.org'da yer alan haberde, sabah erken saatlerde Gençlik Muhalefeti üyesi Bedirhan Şen'in gözaltına alındığı belirtildi. Polisler operasyon ile ilgili bilgi vermezken, avukatlara "3-5 kişi var alacağımız, operasyon bitince görürsünüz sayıyı" şeklinde yanıt verildi.

ODTÜ öğrenci toplulukları üyesi iki öğrencinin de gözaltında olduğu bildirilirken, gözaltı sayısı netleşmiş değil.

(soL - Haber Merkezi)