‘Yabancının roketi, padişahın fermanı’ gençliğe sökmüyor

Türkiye’ye Patriot bataryaları ve NATO askerleri getirilmesiyle ilgili üniversitelerde bir referandum başlatan TKP’li Öğrenciler, yarın gençliğin kararını açıklayacak. TKP’li Öğrenciler İstanbul’da AlmanKonsolosluğu’na, İzmir’de NATO üssüne, Ankara’da ise Başbakanlık’a yürüyecek.

AKP hükümetinin Türkiye’ye Patriot füzeleri ve NATO askerlerini davet etme kararına karşı gençliğin öfkesi büyüyor. Bu hafta başında üniversitelerde Meclis’te tartışılmayan kararla ilgili bir referandum başlatan TKP’li Öğrenciler, yarın İstanbul, İzmir ve Ankara’da konuyla ilgili basın açıklaması yaparak, gençliğin kararını bildirecek.

TKP’li Öğrenciler, İstanbul’da Almanya Konsolosluğu’na, İzmir’de NATO üssüne, Ankara’da ise Başbakanlık binasına yürüyecek.

Konuyla ilgili “Yabancının roketi, padişahın fermanı gençliğe sökmez” başlığını taşıyan bir de bildiri yayımlayan TKP’li Öğrenciler şunları söyledi:

Bu gidişe gençler dur diyecek
Ülkemiz, AKP Hükümeti ve başındaki padişah bozuntusu eliyle ateşe sürüklenmektedir.

AKP önce Suriye halkına karşı kanlı katliamlara girişen terörist grupları destekliyordu, şimdi ise İran’ı, Suriye’yi ve Irak Hükümeti’ni tehdit eden, bölgeyi bir savaş ortamına çekecek NATO kumandalı Patriot füzelerini, beraberinde gelen 1200 NATO askeriyle birlikte ülkemize yerleştirmekte.

Bu saldırgan politika ülkemiz halkının iradesi yok sayılarak yapılıyor. Halkımızın savaş istemediği gerçeğini yandaş anket şirketleri bile değiştiremiyor. Ülkeyi fermanlarla yönetmeye alışan padişah bozuntusu, Patriotlar’ın ülkemize yerleştirilme kararını TBMM’den geçirmeye dahi gerek duymuyor. Ülkemiz, bölgesel bir savaşın tampon bölgesi haline getiriliyor.

Almanya parlamentosu gönderecekleri füzeler için oylama yaparken, topraklarına füze yerleştirilen ülkemizin “Millet Meclisi” meseleyi görmezden geliyor. Ülkemizin bağımsızlığı ve onurlu halkımızın değerleri ayaklar altına alınıyor.

Bu gidişe dur dem görevi ülkemiz gençlerinin omuzlarındadır. Türkiye gençliği bu sorumluluğu defalarca almış, yerine getirmeyi bilmiştir.

Başbakan’ın korkusu bundandır. Tıpkı dün ODTÜ’de yaptığı gibi üniversitelere polis ordularıyla girip, okulları savaş alanına çevirmesinin nedeni budur.

Meclis oylamadı, kararı gençlik verecek!
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 550 milletvekilinin yapması gereken oylama, memleketin dört bir yanında üniversitelerde kurulan sandıklarda on binlerce öğrenci tarafından yapılmaktadır. Daha şimdiden üniversiteliler Patriot füzelerine hayır demiştir. Oylamalar Cuma gününe kadar sürecektir.

Cuma günü, ülkemiz üzerinde oynanan bu kirli oyunlara karşı İstanbul’da Almanya Konsolosluğu’na yürüyoruz.

TBMM’nin karar veremediği bir ülkede gençliğin kararı esastır. Bu karar ülkemize asker göndermek için parlamentosunda oylama yapan ve iki gün önce askerlerinin ülkemize iniş yaptığı Almanya devletine bildirilecektir.

İzmir’de NATO üssüne yürüyoruz

Emperyalistlere ülkemizin sahipsiz olmadığı tekrar gösterilecektir. Gençlik kararını NATO’ya da bildirecektir.

Ankara’da Başbakanlık binasına yürüyoruz

Tayyip Erdoğan’a ODTÜ’nün iade-i ziyareti gerçekleştirilecektir. “Tüm toplanan Hayır’lar, emperyalistin füzesine, üssüne, askerine olduğu gibi onun işbirlikçilerinedir!” denecek, korkunun ecele faydası olmadığı Erdoğan’a hatırlatılacaktır.

Toplanma yerleri
TKP'li Öğrenciler yarın saat 15.00'da İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde bulunan TKP İlçe Örgütü önünde, Ankara'da yine 15.00'da Yüksel Caddesi'nde, İzmir'de ise 18.30'da Şirinyer Tansaş önünde basın açıklamaları için buluşmaya davet etti.

(soL-Haber Merkezi)