ODTÜ'de gelenek sürüyor: Binlerce ODTÜ'lü AKP'ye boyun eğmeyeceğini haykırdı!

Başbakan'ın ODTÜ saldırısının ardından başlayan "ODTÜ ayakta, AKP'ye karşı direniyor" kampanyası büyük eylemle sonlandı.

Güncelleme: 17.05
Binlerce ODTÜ'lünün katıldığı "ODTÜ ayakta, AKP'ye direniyor" eylemi büyük şölenin ardından sona erdi. ODTÜ'lüler eylemde "ODTÜ'de gelenek sürüyor" dedi.


Güncelleme: 16:55
GSÜ'deki öğrencilerin eylemine ODTÜ'lü öğrenciler, akademisyenler ve emekçiler selam gönderdi ve GSÜ'lü öğrencilerin eylemi alkışlandı.


Güncelleme: 16:39
ODTÜ öğrencileri buluşmayı sloganlarla sürdürüyor. Sahnede bu kez Bandista var.

Güncelleme: 16:06
Büyük ODTÜ buluşması Marsis'in şarkılarıyla sürüyor.

Güncelleme: 15:50
Beyoğlu Kumpanya'nın ardından Nejat Yavaşoğulları ve Güneş Duru sahneye çıktı.


Güncelleme: 15:23
Oyuncu Emre Canpolat, ODTÜ'lü öğrencilere kısa bir destek konuşması yaptı. Canpolat, ODTÜ'lüleri yeterince kınarsa ve intihal yaparsa kendisinin de rektör olabileceğini söyledi.

Sahne yeniden Beyoğlu Kumpanya'da... Beyoğlu Kumpanya'nın gösterisinde ev baskınları "ti" ye alınıyor.


Güncelleme: 15:05
ODTÜ direnişi şarkı, türkü ve marşlarla sürüyor. "Bugün bir milat ve sizinle olmaktan gurur duyuyoruz" diyen Grup Gündoğarken sahne aldı.


Güncelleme: 15:00
ODTÜ'deki büyük buluşma sürüyor. Şu an Sevinç Eratalay sahnede.

Güncelleme: 14:50


KESK Genel Başkanı Lami Özgen, ODTÜ öğrencilerini selamlayarak destek veren kısa bir konuşma yaptı. Lami Özgen konuşmasına "Yaşamak direnmektir" sözleriyle son verdi.

Daha sonra tiyatro ve sinema sanatçısı Gülsen Tuncer Nazım ve Brecht’in şiirlerini okudu.

Saldırıya karşı mücadele veriyoruz
ODTÜ Öğretim Elemanları Derneği Başkanı Ali Gökmen ise yaptığı konuşmada, "ODTÜ'nün tüm bileşenleri olarak okulumuza dönük saldırıya karşı mücadele veriyoruz. Birlikte mücadele etmenin yollarını aradık, mücadelemizi hep birlikte Türkiye'ye anlatmak istedik. Bu şenlikte de yaptıklarımızı hatırlayacağız ve gelecekte yapacaklarımızı düşüneceğiz" dedi.

Son sözü direnenler söyler
Daha sonra sahne alan sanatçı ve soL gazetesi yazarı Pınar Aydınlar ise "Bugün başkaldıranlara, kendinden olmayanlara, halkların kardeşliğini istemeyenlere, mücadele edenlere terörist diyorlar. Yargılıyolar, saldırıyorlar. Ama bunu yapanlar bilsin ki tarihte son sözü hep direnenler söyler" dedi. Yarın Roboski Katliamı'nın birinci yıl dönümü olduğunu hatırlatan Aydınlar, "Halkların kardeşçe yaşadığı sınırsız sömürüsüz bir dünya adına mücadele etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

ODTÜ direniyor
Daha sonra ODTÜ öğrencileri adına konuşan İlknur Özcan, "Tayyip Erdoğan ODTÜ'ye diz çöktürmek istedi ama ODTÜ ayağa kalktı. Bugün burada binler buluştu ve Tayyip Erdoğan'ın saldırılarına direniyor" dedi. AKP'nin yandaş medya ve kendi atadığı rektörler eliyle ODTÜ'ye dönük saldırılarına devam ettiğini belirten Özcan, "Ancak akademik ahlaktan yoksun bu rektörler üniversiteleri temsil etmiyor. ODTÜ'nün yarattığı saflaşma yandaş akademisyenleri mahkûm ediyor" şeklinde konuştu. ODTÜ'nün mücadelesinin toplumun tüm kesimlerine umut olduğunu ifade eden Özcan, "Onlar savaş çığırtkanlığı yaparken biz barışın sesini yükselteceğiz, onlar rant talan derken biz işçi emekçiyle omuz omuza olacağız, onlar emperyalizmin işbirlikçiliğini yaparken biz onların başına bela olacağız" dedi. Özcan konuşmasına mücadeleyi büyütme ve tüm üniversitelere yayma çağrısıyla son verdi.


Güncelleme: 14:14
ODTÜ ders verir
ABD Büyükelçisi Komer'in arabasının yakılması eylemine katılan 68 hareketinin önemli isimlerinden olan Tuncay Çelen konuşma yapmak üzere kürsüye geldi.

"Tayyip kendi ayağına kurşun sıktı. ODTÜ'ye hava basmaya geldi ne oldu?" diyen Çelen, "Buraya Komer de geldi caka satmaya onu gönderdik, Hasan Tan da geldi ona dersini verdik. ODTÜ herkese dersini verir" dedi.

Tuncay Çelen konuşmasında "Bu stadyumda "Sinanları, Taylanları, Ulaşları görüyorum" diyerek herkesi ayağa davet etti ve hep bir ağızdan "Yankee Go Home" sloganları atıldı.

İşgalciler her zaman kaybeder
ODTÜ Araştırma Görevlisi Ercan Bölükbaşı ise yaptığı açıklamada, "ODTÜ'nün ayakta olduğunu göstermeye hoşgeldiniz. Erdoğan şovunu üniversitemizde yapabileceğini düşündü ama yanıldı. Erdoğan işgalciydi ve işgalciler her zaman kaybeder. Erdoğan ülkemizi ateşe atabileceğini sanıyordu, 'ODTÜ varsa, biz varsak memleketi ateşe atamazsınız'" dedik.


Güncelleme: 14:12
Öğrencilere engelleme girişimi
Bu arada ODTÜ eylemine destek vermek için buraya gelen Hacettepe Üniversitesi öğrencileri özel güvenlik ekipleri tarafından engellenmeye çalışıldı. Öğrenciler özel güvenlik barikatını aşarak destek için ODTÜ'ye giriş yaptı.

Güncelleme: 13:54
ODTÜ'lülerin AKP'ye karşı büyük buluşmasında ilk olarak Beyoğlu Kumpanya sahneye çıktı. "ODTÜ'lüler AKP'ye karşı ayaktayız" demeyi sürdürüyor.


Güncelleme: 13:46
ODTÜ'lü öğrenciler şu an Devrim Stadyumu zeminine "ODTÜ ayakta" yazıyor.


Güncelleme: 13:26
Öğrencilerin ODTÜ Devrim Stadyumu'na giriş yaptı. Hacettepe'den gelen yüzlerce üniversiteli de eyleme destek veriyor. Diğer üniversitelerden gelen öğrenciler de yürüyüşe katıldı.


Güncelleme: 12:55
Binlerce ODTÜ'lü yürüyor
ODTÜ'lüler Devrim Stadyumu'na doğru yürüyüşlerini sloganlarla sürdürüyor. Devrim Stadyumu'nda yapılacak büyük şölende "ODTÜ ayakta, AKP'ye karşı direniyor" denilecek. Binlerce ODTÜ'lü yürüyüşünü sürdürürken, sanatçılar da ODTÜ'ye destek veriyor.


ODTÜ saldırısının ardından ODTÜ'lülerin direnişi sürüyor.

Başbakan'ın ODTÜ rektörü ile görüşmesine kısa bir süre kala ODTÜ'lü öğrenciler Devrim Stadyumu'nda direniş şenliği düzenliyor.

Hazırlık binası önünden devrim stadyumuna doğru başlayan yürüyüş "Gelenek sürüyor", "ODTÜ yürüyor, Tayyip ODTÜ'den elini çek" sloganlarıyla başladı.

(soL - Ankara)