Liberal densizlikte sınır yok!

TEKEL işçilerinin ezilen değil ezen olduğunu iddia eden ve emekçileri vicdansızlıkla, sahtekarlıkla suçlayan bir grup, sokakta milyonlarca eğitimli işsiz olduğunu söyleyerek işçileri protesto etmeye hazırlanıyor.

AKP'nin TEKEL işçilerine karşı yürüttüğü karalama kampanyasına liberallerden destek geldi. 50 günü aşkın süredir hakları için Ankara'da direnişlerini sürdüren emekçilere hakaret etmeyi de ihmal etmeyen liberaller, iktidarın dümen suyuna gitmeye devam ediyor.

"Ezilen değil ezen"
Kendilerine "3H Hareketi" diyen grup, yarın yapacakları basın açıklaması ile haklarını arayan emekçileri protesto etmeye hazırlanıyor. Grubun basın açıklamasını duyurmak için yayımladığı metinde, "Biz 3H Hareketi olarak topluma oldukça yüzeysel bir biçimde özelleştirme mağduru sıfatıyla sunulan işçilerin, aslında ezilen değil ne yazık ki ezen konumunda olduğu görüşündeyiz. Ülkemiz ekonomik kriz nedeniyle oldukça zor bir dönemden geçmektedir. Bu ortamda eğitim düzeyi yüksek birçok gencimiz oldukça düşük ücretlere çalışmaya razı olduğu halde iş bulamamakta iken, ülkemizde sırtını devletin sağladığı olanaklara dayayarak yaşamaya alışmış bir kesimin varlığı çok acı vericidir" denildi.

"Bedavacılık afyonu"
TEKEL işçilerinin suçlu olduğu iddia edilen ancak tek suçlunun işçiler olmadığı söylenen açıklamada, "Biliyoruz ki, yılların getirdiği popülist politikalar sonucu tekel işçilerinin kanıksamış olduğu bu 'bedavacılık' afyonundan bir anda kurtulması imkansız bu tatlı rüyadan uyanmak biraz zaman alacak" denildi.

"Mezunuz-İşsiziz-Razıyız"
İşsizliğin nedeninden hiç bahsetmeyen ancak 4-C ile çalışmak isteyen milyonlarca işsiz vatandaşımız olduğunu söyleyen grup, açıklama metninde "Bu ülkede, 'mağdur' TEKEL işçilerinin beğenmediği şartlarda çalışmak isteyen milyonlarca vatandaşımız var. Biz üniversite mezunu gençler olarak da, burada o milyonları temsil ediyoruz. Eğer, bu şartlarda bizleri işe almak isteyen varsa hemen işe başlamaya hazırız. Kısacası 'MEZUNUZ-İŞSİZİZ-RAZIYIZ' diyoruz" dedi.

"Vicdansızlık"
Kendilerinin vicdansız olmadığını iddia eden grup, bu eleştirilere karşı, "Esas vicdansızlık, devlete sırtını dayayıp çalışmadan para kazananı savunmak ve bu uğurda belki de daha fakir bir çoğunluğu zorla vergi ödetmeye mahkum etmektir" diyerek demagoji yapmayı da ihmal etmedi. Başbakan Erdoğan'ın cümlelerini tekrarladıkları görülen ve durumu çarpıtan grup, çağrıyı şu sözlerle bitirdi: "7 Şubat Pazar Günü saat 11.00’de Mecidiyeköy’de eski Tekel Fabrikası Önünde bizimle buluş, bu haksızlığa, sahtekarlığa ve vicdansızlığa dur de."

Kim bu grup?
Adını, "Hürriyet", "Hoşgörü" ve "Hukuk"un baş harflerinden alan grup, daha önce de benzer eylemlerle ortaya çıkmıştı. THY grevine karşı da benzer bir tutum takınan grup, harçlara yapılan zammı savunmayı da ihmal etmemişti. Alman Friedrich Naumann Vakfı'ndan da destek alan 3H Hareketi, Mehmet Altan gibi isimlerin bile eleştirmekten çekindiği TEKEL direnişine saldırarak, Taraf ve Genç Siviller'in gelebileceği yerleri de göstermiş oldu.

Dünyada yaşanan ekonomik krizi "devletçiliğe ve müdahaleciliğe" bağlamayı da başaran grup, ABD'yi kapitalist olmadığı için eleştirebilecek kadar da piyasacı.

25-26 Aralık 2009 tarihinde 3H Hareketi, Friedrich Naumann Vakfı'nın katkılarıyla gerçekleştirdiği "Liberal Gençlik Buluşması" etkinliğinde, Mehmet Altan, Alper Görmüş, Eser Karakaş, Atilla Yayla ve Ayşe Hür gibi isimleri bir araya getirmişti.

Hakkında neler denmiş?
Grubun planladığı basın açıklaması ile ilgili maillerin internette dolaşmaya başlamasının ardından ekşi sözlük gibi sitelerde grup ve basın açıklaması ile ilgili ilginç yorumlar yapıldı. Sözlükte yer alan bazı yorumlardan (küfür içeren iletileri burada yayımlayamıyoruz) soL okurları için seçtiklerimiz:

hoşgörüsünü öptüğümün hareketi. bünyesindeki hürriyet'i sahiplerinin terliklerini koşarak getirmek özgürlüğü sanıyorlar demek ki.
bizim kedi bile tek öğün aç bırakırsan uzak duruyor, sevdirmiyor kendini, gururlu hayvan neticede.
(ihtiyar maria, 05.02.2010 15:45)

geleceğe dair hiçbir güvence olmadan kölelik yapma hürriyetini savunan hareket. hareketin allahını göresice hareket.
(lagloire, 05.02.2010 16:35)

iktidarın liberal yandaşları. en bilinçsiz, cahil işçiye bile "sınıf bilinci" kazandıracak kadar liberaldirler. bunlar insanı zorla sosyalist yaparlar.
edit: "zorla sosyalist yaparlar" derken, ne kadar mide bulandırıcı olduklarını vurgulamak istedim. yoksa sosyalizm, seve seve.
(roseinthefist, 05.02.2010 17:43 ~ 17:45)

adalet isteyene, "o kalmadı, hoşgörü var elimizde. yersen!" diyerek, mevcut olan eşitsizliği yeniden ürettiğini fark etmeyen grup. yoksa fark ediyorlar da, "muktedir olan biz olalım da, geri kalanlara allah ne verdiyse, üç-beş bir şey atarız, sebeplenirler" diyerek meşru görünmeye mi çalışıyorlar? hoşgörüden çok, adalet gerek bize.
(hinlikperisi, 05.02.2010 17:48)

sanırım h'lerden biri "halk düşmanlığı" anlamına geliyor. diğerlerini çözemedim.
(geven, 05.02.2010 18:07)

işçi sınıfı iktidarı eline alıp da sosyalist türkiye'yi kurduğunda bu cümleyi (biz de tekel işçilerini protesto ediyoruz) söyleyen küçük burjuvaları 4/c statüsünde çalıştırırsa o zaman görürüm ben bu dallamaları. hatırlatmak elzem, proletaryanın tersi çok pistir gençler.
(bara bara vala, 05.02.2010 16:25 ~ 16:28)

başbakanın yeni çocuklarının eylemi. genç sivillerin modası geçti galiba.
(hedebility, 05.02.2010 16:30)

mezun ve işsiz olmalarının sebebinin tekel işçileri olduğunu sanan bir takım malların sloganı. (mezunuz işsiziz 4/c'ye razıyız)
memlekette 150 bin öğretmen açığı varken 150 bin öğretmen işsizse bunun suçlusu hakkını arayan tekel işçisi olabilir mi? neyi ölçtüğü belli olmayan bir sınavla, sırf düşük maaş vermek amacıyla belirlenmiş baraj sistemiyle (bkz:kpss ) (bkz:sözleşmeli öğretmenlik ) hayatı karartılan gençlere bir sorun bakalım suçlu kim diye?
4-c nin ne boktan bir sistem olduğu konusuna hiç girmiyorum.
(sararip solaryum, 05.02.2010 16:07 ~ 16:11)

(soL - Haber Merkezi)