Kılıçdaroğlu'ndan Obama'ya 'ilk mektup'!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD Başkanı Barack Obama'ya bir mektup göndererek 'Ermeni iddiaları'na karşı uyardı. Mektupta "Türkiye ve ABD’nin dünya barışı, istikrarı, güvenliği ve refahı için birlikte yapacakları çok iş vardır" ifadeleri dikkat çekti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD Başkanı Barack Obama'ya ilk mektubunu yolladı. "Size bu ilk mektubumun daha geniş olarak Türk-Amerikan ilişkileri ve uluslararası durum hakkında olmasını arzu ederdim" diyen Kılıçdaroğlu Obama'dan, Temsilciler Meclisi'nde 'Ermeni iddiaları'nın gündeme gelmesini önlemesini istedi.

"Sizin, ülkelerimiz arasındaki ilişkiye değer verdiğinizi biliyorum. Eğer, Türk halkının iyi niyetini sürdürmesini istiyorsanız, Sayın Başkan, hareket etme zamanı şimdidir" diyen Kılıçdaroğlu'nun ABD ile ilişkilerin kendileri için önemini vurgulaması dikkat çekti.

Mektubun tamamı şöyle

"Sayın Başkan,

Size bu ilk mektubumun daha geniş olarak Türk-Amerikan ilişkileri ve uluslararası durum hakkında olmasını arzu ederdim. Ancak Temsilciler Meclisinde Ermeni iddialarına ilişkin oylamanın hemen gündemde oluşu benim bu sefer sadece bu konu üzerinde odaklanmamı zorunlu kılmaktadır.

Türk ve Ermeni taraflarının ortak tarihlerine ilişkin farklı söylemlerini biliyorsunuz. Benim sizinle paylaşmak istediğim nokta Türk halkının bu çok duyarlı konudaki birleşmiş hissiyatı ve sesidir.

Yurttaşlarımız üçüncü ülke parlamentoları tarafından tek taraflı kararlar alınmasına karşıdır. Parlamentolar tarih hakkında hüküm veremezler, tarihi yeniden yazamazlar. Çözüm Türkiye ile Ermenistan arasında diyalogda yatmaktadır.

252 sayılı TM Kararının kabul edilmesi Türk-Amerikan ve Türkiye- Ermenistan ilişkilerine kalıcı zarar verecektir. Böyle bir sonucu önlememiz gerekmektedir. Sizin, ülkelerimiz arasındaki ilişkiye değer verdiğinizi biliyorum. Eğer, Türk halkının iyi niyetini sürdürmesini istiyorsanız, Sayın Başkan, hareket etme zamanı şimdidir.

Türkiye ve ABD’nin dünya barışı, istikrarı, güvenliği ve refahı için birlikte yapacakları çok iş vardır. Dolayısıyla, bu kilit ilişkiye zarar verilmesini önlemek amacıyla uygun göreceğiniz adımları acilen atmanızı istiyorum.

İyi dileklerimle,

Kemal Kılıçdaroğlu"

(soL - Haber Merkezi)