Kabataş savcısı soL’a konuştu: O görüntülerin devamı var demedim

Kabataş'ta Zehra Develioğlu'nun saldırıya uğradığı iddiasına ilişkin soruşturması yürüten ilk savcı Rasim Işıkaltın soL'a konuştu. Işıkaltın, "Asıl darp o görüntülerden sonra başlıyor" şeklinde bir açıklaması olmadığını söyledi.

Selin Asker - soL İstanbul Kabataş'ta Zehra Develioğlu'nun saldırıya uğradığı iddiasına ilişkin yürütülen soruşturmanın ilk savcısı Rasim Işıkaltın, “Asıl darp o görüntülerden sonra başlıyor” dediğini yalanladı. Akşam gazetesinde bugün “O görüntülerin devamı var” manşetiyle çıkan haberde savcı Rasim Işıkaltın’ın “O ana kadar herhangi bir müdahale söz konusu değil. O görüntü olay anından öncesine denk gelen görüntülerdir” dediği iddia edildi. soL’un ulaştığı Işıkaltın, Akşam’ın manşetinden haberdar olmadığını ve herhangi bir açıklama yapmadığını söyledi.

Işıkaltın, soL'a yaptığı açıklamada “Bu dosya hazırlık soruşturması. Kısıtlama kararı var. Bu bakımdan soruşturmanın akıbetine, içeriğine ilişkin bilgi vermem mümkün değildir. Haberde yer alan ifadeler bana ait değildir. Demeç vermedim. O görüntüler de çıkmış bir yerden bilemiyorum, biz de tahkikatta dinledik, ettik, görüntüleri izledik” dedi. 'Görüntüleri izledim demedim' Zehra Develioğlu'nun savcılığa verdiği ifadesinin tutanağında "Protestocu grupların gitmesinden tahminen 3-4 dakika kadar sonra eşim Kabataş İskelesi tarafından benim bulunduğum yere yürüyerek geldi" ifadesi yer alıyor. Yayınlanan görüntülerde herhangi bir saldırı görülmediğini ve görüntünün Develioğlu'nun yanına eşinin gelmesiyle sonlandığını belirttiğimiz Işıkaltın, başka bir görüntü izleyip izlemediğine ilişkin sorumuza “Ben görüntü izledim demedim, siz bana görüntü izlediğimi söylüyorsunuz” yanıtı vererek konuşmayı sonlandırdı.