İTÜ Rektörü Karaca'ya mezuniyette protesto

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) 2014 mezuniyetini Ülker Sports Arena’ya taşıyan Rektör Mehmet Karaca tören sırasında protesto edildi. Konuşması sırasında Karaca'ya sırtını dönen davetliler ve mezunlar, Karaca'yı yuhaladı.

İTÜ 2014 mezuniyetini Ülker Sports Arena’ya taşıyan Rektör Mehmet Karaca tören sırasında protesto edildi. Konuşması sırasında Karaca'ya sırtını dönerek protesto eden davetliler ve mezunlar, uygulamaya tepki gösterdi. Karaca'nnın konuşması ıslıklardan ve yuhalamadan dolayı duyulmadı. Öte yandan Biletix’den davetiye almaya zorlanan veliler, çocuklarını uzaktan dürbünlerle izlemek zorunda kaldı.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin 2014 yılı mezuniyet töreni yapıldı. Haziran Dİrenişi'ne denk gelen 2013 mezuniyetindeki protestolardan çekinen ve bu nedenle önce 2014 törenini iptal eden sonrada spor salonuna alan Rektör Karaca, protestodan burada da kurtulamadı. Törende Rektör, geçen yıla benzer bir şekilde konuşması boyunca yuhalandı. Rektörün konuşması binlerce kişinin protesto gürültüsüyle duyulmadı.

Geçtiğimiz yıl Haziran Dİrenişi sırasında yapılan mezuniyette araştırma görevlilerini işten çıkaran, üniversite hizmet ihalelerini yandaşlarına veren İTÜ Rektörü Mehmet Karaca yoğun protestolarla karşılaşmıştı. Binlerce öğrenci, akademisyen, veli rektöre sırtını dönmüş ve yuhalamıştı. Ayrıca mezunlar açtıkları pankartlarla Gezi’yi selamlamıştı. Rektörün buna karşılığı İTÜ öğrencisi olmayan AKP Gençlik Kolları üyelerini otobüslerle İTÜ’ye sokarak öğrenci ve velilere saldırtmak ve AKP yanlısı pankartlar açtırma teşebbüsü olmuş, ancak İTÜ’lüler bunu engellemişti.