İşte gericilerin bastığı o sergi!

Dün gece Beyoğlu'nda gericilerin saldırısına uğrayan sanat galerilerindeki sergilerden birisi de Extramücadele'ye aitti. Extramücadele grubunun siyasi dozu yüksek işlerinin, saldırının sebeplerinden birisi olabileceği düşünülüyor.

Dün gece Beyoğlu'nda Tophane'deki sanat galerilerinin açılışı sırasında onlarca gerici, galerilere ve içlerinde bulunan insanlara biber gazı, cop ve sopalarla saldırdı.

Saldırı, medyaya "içki içmeleri yüzünden" yaşanmış olarak aksetti. Ancak özellikle saldırı zamanı sergide bulunanlar, ısrarla saldırının içkiyle bir ilgisi olmadığını, oradaki sanata ve düşünceye bir saldırı olduğunu savunuyorlar.

Dün gece açılışı yapılan sergilerden birisi de, Extramücadele grubuna aitti. Grup daha önce de gericiler tarafından hedef gösterilmiş, 2007 yılında Vakit gazetesi, grubun "Allah Korkusu" isimli sergisini "Küstah Sergi" başlığıyla haberleştirerek, artık tüm Türkiye'nin alıştığı tarzda sergiyi hedef tahtasına oturtmuştu.

Extramücadele grubunun internet sitesi, işlerinin siyasi içeriği nedeniyle hacklendiği için siteye girilemiyor. Ancak grubun eski eserlerinden ufak bir derlemeyi soL okurlarıyla paylaşıyoruz.

(soL - Haber Merkezi)