İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi dekanı iş başında!

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi dekanı Aydemir Okay, Öğrenci Kolektifleri’nin sergisinin fotoğrafını elleriyle çekerek, üniversitelilere afiş asmaktan soruşturma açtı.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Prof. Dr. Aydemir Okay, öğrencilerin astığı afişleri elleriyle fotoğraflayarak öğrencilere soruşturma açtı.

Kolektifler.net’in haberine göre, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Ocak ayının başında “2012’de neler oldu?” sergisini okuldaki panolar kaldırıldığı için duvara asan Kolektif üyelerini önce güvenlik görevlileri aracılığı ile taciz eden dekan, sonrasında yardımcıları ile birlikte bizzat serginin bulunduğu yere gelerek açılan serginin fotoğrafını çekti. Güvenlikler tarafından “Soruşturma açacağız” tehdidine maruz kalan Kolektif üyeleri, dekanın fotoğraf çekmesinin fotoğrafını çekti. Dekan yardımcısının yanlarına gelerek isimlerini sıralaması ise, Kolektif üyelerinin gözünden kaçmadı.

Ocak ayının sonlarında ise 2 Kolektif üyesine dekanlık tarafından “Yükseköğretim kurumu içinde izinsiz afiş ve pankart asmak” iddiası ile soruşturma açıldı. Soruşturma metninde ise dekanın doğrudan yazısı ile soruşturma açıldığı yazıldı.