"İmamın Ordusu"ndan kuşkulu alıntılar yayınlandı

İki hafta sonra kitabı internetten yayınlayacağını duyuran bir internet sitesi, kitaptan birtakım alıntılar yayınladı. Ancak söz konusu sitenin ve yapılan alıntıların, kitapla ilgisi olmadığı da iddia ediliyor.

Ahmet Şık'ın henüz basılmadan toplatılan ve Gülen cemaatinin Emniyet teşkilatı içerisindeki kadrolaşmasını ele alan "İmamın Ordusu" kitabı, şimdiden büyük merak uyandırmış bulunuyor. Bazı yayınevleri bir araya gelerek kitabı basmaya gönüllü olduklarını duyurdular. Türkiye Komünist Partisi de işbirliği yapmak isteyecek diğer sol güçlerle birlikte kitabı basmaya hazır olduklarını açıkladı.

Bir internet sitesi ise, Şık'ın kitabını siteden yayınlayacağını duyurdu. imaminordusu.com adlı internet sitesi, 11 Nisan'da açılacak sitede kitabı herkese sunacaklarını iddia ediyor.

Site, kitaptan alındığı iddia edilen bazı cümleleri de yayınladı. Ancak cümlelerin bazıları, üslup ve anlam bakımından Ahmet Şık'a ait olmayabileceğini düşündürüyor. Alıntılardan bazıları şöyle:

Telekulak skandalının asıl failleri, görevlerinin başındadır ve bugüne kadar haklarında karşı bir soruşturma başlatılmamıştır. Yani, yaptıklarının yanlarına kâr kalmıştır. Buna karşılık, bu komplonun seçilmiş kurbanlarının mağduriyetleri ise çok yönlü olarak devam etmektedir.

Bu olgu, devletin zaafıdır ve bu zaafın ortadan kaldırılması için fethullahçıların tüm istihbarat birimlerinden tasfiye edilerek yargıya sevkedilmeleri gerekmektedir.

Fethullah Gülen, ilkokulu dışarıdan bitirmiş, birkaç yıl Arapça eğitimi almış, sıradan bir cami müezziniyken, nasıl olduğu bizce malum süreçlerden geçirilerek, önce vaizliğe, sonra ‘hocaefendi’liğe ve oradan cemaat liderliğine yükseltilmiştir.

Habervesaire: Kitap internette yok
Ahmet Şık'ın cezaevine girmeden önce editörlüğünü yaptığı HaberVesaire internet sitesi ise, dün verdiği bir haberle Şık'ın ailesi ve avukatlarına dayanarak kitabın kopyasının internette olmadığını savundu. Haberde "Şık’ın ailesi ve avukatları çeşitli sitelerde ve paylaşım ortamlarında Ahmet Şık’ın kitabının dağıtımının sözkonusu olmadığını, Ahmet Şık’ın kitabının ancak Ahmet Şık tarafından yayımlanabileceğini, bu nedenle yanıltıcı sitelere ve linklere itibar edilmemesi gerektiğini açıkladılar" denildi.

Haberde şu ifadelere yer verildi:

Ahmet Şık’ın gazeteci ve öğretim üyesi arkadaşları, alan adı ve sunucu hizmeti ABD Arizona‘dan alınan ve kimliği belirsiz kişiler tarafından açılan www.imaminordusu.com internet sitesinin ve buna bağlı Facebook, Twitter hesaplarının da benzeri siteler gibi yanıltıcı bilgi yaymak için kurulduğu görüşünde. Ahmet Şık’ı Ergenekon davası kapsamında tutuklanmaya götüren dezenformasyon ve karalama kampanyası sürecinin şimdi de kitap için tekrarlandığını belirten arkadaşları kitabın itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını ve kitabın özgün haliyle ilgisi olmayan, tahrif edilmiş bir takım metinlerin yayılmaya çalışıldığını belirtiyor.

(soL - Haber Merkezi)