İlkokulda dağıtılan skandal kitap: 'Einstein pistir, pasaklıdır, saçlarını bile taramaz'

Geçtiğimiz hafta Maltepe Mürüvvet Hanım İlköğretim Okulu'nda öğretmenlere zorla dağıttırılan "Her Taş Cevher Değildir" isimli kitapta skandal ifadeler yer alıyor. Kitaba göre Albert Einstein, "çorapsız dolanır, ayda bir yıkanır, sabun yemekten çok hoşlanır, pistir, saçlarını taramaz"...

Geçtiğimiz hafta Maltepe Mürüvvet Hanım İlköğretim Okulu'nda, bilim insanlarının biyografi kitabı olduğu iddia edilen ''Her Taş Cevher Değildir'' isimli kitap, okul müdürü tarafından öğretmenlere zorla dağıttırıldı.

Bazı öğretmenlerin dağıtmayı reddettiği "Büyük Adım Yayınları"na ait kitap, Bruno'dan Einstein'a , Puşkin'den Shakespeare'e bilim ve edebiyat insanlarının buluşlarını ve kişiliklerini yerden yere vurup onlara hakaretler savururken, Urfalı Nabi Molla Abdullah gibi kişileri ''gerçek bilim adamları'' olarak gösteriyor.

Açık artırma siteleri dışında kaydı bulunamayan ve içinde oldukça fazla yazım yanlışı bulunan kitaptan bazı alıntılar şöyle:

''Einstein çorapsız dolanır, ayda bir yıkanır ve (belki şaşacaksınız ama) sabun yemekten çok hoşlanır. (İşin acı yanı o yıılarda Gestapolar Yahudileri fırınlayıp sabun yapmaktadırlar). Dahimiz pistir, pasaklıdır, saçlarını bile taramaz,lakin (manyetik alan üzerinde çok çalıştığından olacak) kadınlar üzerindeki çekim etkisi tartışılmaz.

Meslektaşı Mileva'yla (hamile kaldığı için) zoraki bir evlilik yapar, ancak güzel kuzeni Elsa'yla arayı düzünce onu tanımaz. Bu arada sekreteri Betty, Avusturyalı sarışın Margarette ve milyoner Estella ile adı çıkar.

Belki de bu şekilde kendini saklar. Zira Amerika'da yaşamasına rağmen sosyal demokratlığa oynar. Aslında ne sosyal, ne de demokrattır. Bir kere 'asosyal'dir ve demokrasiyi sosyalizm ve Siyonizm için kullanır. Üstelik sempatizan değil, militandır. Militan dediysek elbette gece afişe çıkıp semtinin sokaklarını sloganlarla boyamaz ama aranan komünistlere (mesela Hilaire Noulans ve adamlarına) yardım ve yataklıktan kaçınmaz...''

Kitaptan sayfalar:

(soL - Haber Merkezi)