Hopa davası sanıkları Facebook'ta arandı!

Erdoğan'ın protesto edildiği ve Metin Lokumcu'nun polis saldırısıyla hayatını kaybettiği Hopa olaylarıyla ilgili 51 Hopalının yargılandığı dava sanıklarının eylem görüntüleriyle Facebook'taki fotoğrafları karşılaştırılarak oluşturulduğu ortaya çıktı.

Erdoğan'ın miting için gelmesiyle protesto edildiği ve Metin Lokumcu'nun polis saldırısı sonucu hayatını kaybettiği Hopa olaylarıyla ilgili 51 kişinin yargılanacağı davanın iddianamesinde skandal bir ifade yer aldı. Eylemde kayda alınan görüntüler ile sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki fotoğrafların karşılaştırılarak şüphelilerin tespit edildiği ortaya çıktı.

Polisler "mağdur" sıfatıyla yer aldı
DHA'dan Muhammet Kaçar'ın haberine göre, Hopa Asliye Ceza Mahkemesi’nde haklarında, "2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası’na muhalefet, görevi yaptırmamak için direnme, kamu malına zarar verme ve nitelikli yaralama" suçlamasıyla dava açılan 51 kişinin yargılanması 14 Ocak Pazartesi günü başlıyor. Hopa Cumhuriyet Savcılığı’nca sanıklar hakkında hazırlanan 65 sayfalık iddianamede, Başbakan Erdoğan’ın 31 Mayıs 2011’deki Hopa’da mitingi öncesi ve sonrasında yaşanan olaylarda, koruma polisi Servet Erkan ile bazı polislerin de aralarında bulunduğu 29 kişi "mağdur" sıfatıyla yer aldı.

Facebook'tan tespit yapıldı
İddianamede bazı şüphelilerin eşkalinin, olaylar sırasında kayda alınan görüntüler ve sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki fotoğraflarının karşılaştırılması sonucu tespit edildiğine yer verildi. İddianamade bu tespitle ilgili olarak, "Şüphelinin görüntülerdeki eşkalinin tespiti bakımından olaylar sırasında kayda alınan dizi 11/391’de yer alan fotoğraflar ile dizi 11/390a’da yer alan sosyal paylaşım sitesinden alınan fotoğrafı mukayese edildiğinde olaylarda yer alan kişinin şüpheli olduğu anlaşılmaktadır" denildi.