Hatay halkı Hatay Valisi'ne yanıt verdi: 'Alanlardayız'

Suriye'ye Emperyalist Müdahaleye Hayır Platformu 1 Eylül Dünya Barış Günü eylemi hakkında medyada çıkan iddialara ve Hatay Valisi'nin açıklamalarına yanıt verdi. Açıklamada, "Bizler barış, kardeşlik istemeye ve sokaklarda, meydanlarda olmaya devam edeceğiz" denildi.

1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Hatay'da barış eylemi gerçekleştiren Suriye'ye Emperyalist Müdahaleye Hayır Platformu, medyada yer alan iddialar ve Hatay Valisi'nin açıklamalarına yanıt verdi. Hatay Eğitim Sen binasında yapılan basın toplantısında platform adına İHD Hatay Şube Başkanı Mithat Can açıklama yaptı.

"Yandaş medya AKP'nin savaş politikalarına hizmet ediyor"
"Savaşın en ön cephesinde emperyalizme ve onun yerli işbirlikçilerine hizmette sınır tanımayan yandaş medya yer alıyor. Halka gerçeği ve yalnızca gerçeği söyleme, aktarma yerine AKP’nin savaş politikalarına nasıl hizmet edeceklerinin hesabı içindeler" diyen Can, eylem hakkında Star'ın, "Yerli Baasçılar", Sabah'ın, "Dikkat Hatay'da Şebbiha eli var" ve birçok yandaş yayının saldırganlığına dikkat çekti.

"AKP hakkını arayan herkesi hedefe koyuyor"
Hatay Valisi'nin fiili olarak kentte "olağanüstü hal" ilan etmesini ele alan Can, "Her demokratik tepkinin her hak arayışının her düşünce ifade etmenin altında başka bir şey arama ve kulp takma alışkanlığı ancak faşist yönetimlerin demagojisidir. AKP iktidarı hakkını arayan ya da en ufak ses çıkaran herkesi hedefe koymaktadır" dedi.

"El Kaideciler sınırdışı edilsin, Apaydın kampı kapatılsın"
"1 Eylül'de mitinge katılmış tüm halkı uluslararası komplonun, istihbarat örgütlerinin tezgahına gelmekle suçlamak Hatay halkına ve barış istemlerine karşı bir saldırıdır" diyen Can, Suriye'ye Emperyalist Müdahaleye Hayır Platformu olarak El Kaide militanlarının sınır dışı edilmesini, askeri üs olarak kullanılan Apaydın Kampı’nın kapatılmasını, içeride ve dışarıda izlenen savaş politikalarından vazgeçilmesini istediklerini ifade etti.

"Biz meydanlarda olmaya devam edeceğiz"
Can, "Suriye’ye demokrasi emperyalist müdahaleyle gelmez diyoruz. Suriye’ye insan hakları ve demokrasinin gelmesi ve gelişmesi Suriye halklarının ve toplumsal dinamiklerinin mücadelesi ile mümkündür. Bu mücadeleye de ancak Suriye halkları karar verebilir. Biz barış, kardeşlik ve huzur istemeye devam edeceğiz. Bizler sokaklarda, meydanlarda olmaya da devam edeceğiz" diyerek yasaklara boyun eğmeyeceklerini vurguladı.

(soL - Haber Merkezi)