Halep'e giden Ermenistan uçağı Erzurum'a indirildi!

Erzurum'a indirilen Ermenistan uçağında arama yapılıyor.

Güncelleme: 17:50
Ermenistan'dan Halep'e giden kargo uçağı 6 saat süren aramanın ardından havalandı.

Güncelleme: 17:05
Erzurum Vali Yardımcısı Özgür Arslan, ''Uçağın kargosu geri yüklendi. Kapılar kapatıldı. Uçuş izni için çalışmalar başlatıldı. Yaklaşık bir saate uçak kalkacak'' dedi.


Güncelleme: 14:36
Ermenistan'dan Suriye'nin Halep kentine insani yardım malzemesi götürdüğü belirtilen Ermenistan sivil kargo uçağı, indirildiği Erzurum Havalimanı'nda aramadan geçirildi. Başbakan Yardımcısı Arınç, yükün insani malzeme olduğunun tespit edildiğini ve uçağın yoluna devam etmesine izin verildiğini söyledi.


Güncelleme: 13:10
"Türkiye şov yapıyor"
Air Armenia Direktörü Arsen Avetisyan, News.am haber sitesine yaptığı açıklamada uçağın daha önce yapılan anlaşma doğrultusunda rutin kontrol için indirildiğini belirtti.

Avetisyan, “Türk tarafının, uçağın zorla indirildiğini söyleyerek medyanın yardımıyla planlı inişi gösteriye dönüştürmeye çalıştığını” söyledi.


Güncelleme: 12:46
Dışişleri Bakanlığı'nın arama için indirdik açıklamasının ardından Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzurum' a indirilen Ermenistan uçağıyla ilgili, "Teknik nedenlerle iniş izni istedi bizde verdik" dedi.


Moskova-Şam seferini yapan Suriye yolcu uçağının ardından şimdi de Ermenistan uçağı indirildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan konuya ilişkin ilk açıklama geldi. Bakanlık uçağın Halep'e gittiğini söyledi.

Dışişleri kaynakları, Hürriyet'e yaptıkları açıklamada, ''Ermenistan Halep'e insani amaçlı yardım göndermek istediğini resmi yollardan iletti. Biz de sadece bir şartla kabul ettik. Şartımız Suriye'ye giden her uçağı indirip ararız idi. Ermenistan bu şartımızı kabul etti. Uçak temiz çıktıktan sonra havalanması için serbest bırakacağız'' dediler.