Gülen Erdoğan'a barış mektubu mu gönderdi?

Başbakan Erdoğan'ın Dolmabahçe'de düzenlediği kahvaltılı toplantıya katılan gazetecilerden Mehmet Barlas, Fikret Bila ve Yıldıray Oğur Fethullah Gülen tarafından Erdoğan'a "barış mektubu" gönderildiğini söyledi.

Güncelleme: 16.12

Radikal'de yer alan habere göre, Başbakan’ın kendisine gelen uzlaşma mektubuyla alakalı, “ Dershaneler ve atamalarla ilgili pazarlık teklifleri geliyor ama pazarlığa oturmayacağız paralel devleti bitireceğiz. Uzlaşma ve yatışma adımları var buna sıcak bakıyorum ama bu yapı orada durdukça olmaz” dediği öğrenildi.


Başbakan Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde bazı gazetelerin yazarları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıya katılan gazeteciler Fethullah Gülen'in Başbakan Erdoğan'a "barış mektubu" gönderdiğini söyledi.

Toplantının ardından NTV canlı yayınına katılan Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, Gülen cemaatinden bir ismin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a bir mektup göndererek “barış” teklif ettiğini, ancak Başbakan Erdoğan’ın o safhanın geçildiğini söylediğini kaydetti.

Milliyet gazetesi yazarı Fikret Bila ise yakın tarihli olduğunu söylediği mektubun “uzlaşma” aracı olarak yollandığını tahmin ettiğini söyledi.

Toplantıya katılan diğer bir isim olan Türkiye gazetesi yazarı Yıldıray Oğur da Twitter’da, “Fethullah Gülen, Başbakan'a bi sulh mektubu göndermiş. Islak imzalı” diyerek mektubun bizzat Gülen tarafından gönderildiğini iddia etti.