Görev kağıdıyla mükerrer oy

Ölülere oy kullandırılıp kullandırılmadığı henüz belli değil, ancak cemaatin polislere defalarca oy kullandırdığı tespit edildi. İşte TKP’li müşahitlerin ortaya çıkardığı bu inanılmaz skandalın haberi.

Bugün yapılan referandumda yolsuzlukların olacağının kokusu, günler öncesinden duyulmaya başlamıştı. Bu konuyla ilgili olarak basında çeşitli kereler haberler yapıldı. En çok konuşulan ise, Fethullah Gülen’in “Ölülere bile oy kullandırın” sözü oldu. Bugün yaşananlar, “ölüleri bilmeyiz ama, polislere oy kullandırdılar” dedirtecek cinsten.

Bugün oy kullanma işlemi başlar başlamaz Türkiye’nin dört tarafından çok sayıda yolsuzluk ihbarı yağmaya başladı. Bu referandumda tespit edebildiğimiz ve kanıtlayabildiğimiz tüm yolsuzlukları sırasıyla vereceğiz. İlk haberimiz, Hanefi Avcı’nın “Gülen cemaatinin eline geçti” diyerek isyan ettiği Emniyet teşkilatıyla ilgili.

İstanbul’da seçimlerde görevli polis memurları, ellerindeki görev kağıtlarını kullanarak birçok sandıkta oy kullanıyor. Türkiye Komünist Partili müşahitler, İstanbul’un çeşitli semtlerinde bu usulsüzlüğü tespit ettiler. Bazı sandıklarda müşahitlerin ve sandık görevlilerinin itirazları sonucu polislerin oy kullanması engellenirken, bazı sandıklarda ise polisler oylarını kullanarak başka okullara gittiler.

Bunun nasıl yaşandığına dair somut bir örnek, Üsküdar ilçesinde görüldü. Üsküdar’da 34 A 63612 plakalı polis aracına doldurulmuş olan polisler, okul okul gezip ellerindeki görev kağıtlarını göstererek oy kullandılar. Bu araçtaki polisler, ilk olarak Üsküdar Ahmet Keleşoğlu İlköğretim Okulu’na gelerek topluca oy kullandılar. Polisler, daha sonra Üsküdar Lions İlköğretim Okulu’na gidip orada da oy kullanmak isteyince itirazlar sonucu haklarında tutanak tutuldu. Polis ekibi, buradan Kısıklı karakoluna geri döndü.

TKP’li müşahitler, polis memuru Erdem Aldemir’in, görev belgesi ile Üsküdar Nusret Fuat İlköğretim Okulu 2125 nolu sandıkta oy kullanmış iken aynı zamanda TC kimlik numarası ile kayıtlı olduğu ve YSK’nın sitesine göre asıl seçim yeri olan Kadıköy İhsan Sungu İlköğretim Okulu’nda 1315 nolu sandıkta 202 sıra numarası ile de oy kullandığını tespit ettiler.

Bir başka polis memuru Zeki Buldur’un da, görev belgesi ile Üsküdar Nusret Fuat İlköğretim Okulu 2125 nolu sandıkta oy kullanmış iken TC kimlik numarası ile kayıtlı olduğu Pendik Lisesi 2156 nolu sandıkta da oy kullandığı tespit edildi.

Beyoğlu ilçesinde TKP’li müşahitlerin tespit edebildiği kadarıyla en az 42 polis memuru sahte belgelerle oy kullandı. 1138 nolu sandıkta polis memurları 31 oy kullanırken, 1189 nolu sandıkta da 9 sahte oy kullanıldı. TKP’li avukatların duruma itiraz ederek dilekçe vermeleri üzerine sandık kurulu durumu tutanakla tespit etti.

Sancaktepe Osman Gazi İlköğretim Okulu’nda da polisler “Görev yerimiz burası” diyerek oy kullanma girişiminde bulundular, ancak itirazlar sonucu oy kullanamadılar.

TKP’li müşahitler, şu okulların tümünde, burada görevli olmamalarına rağmen gelip oy kullanan polislerin olduğunu tespit ettiler: Üsküdar Nusret Fuat Özbey İlköğretim Okulu, Bakırköy Dadyen İlköğretim Okulu, Kozyatağı İntaş Lisesi, Beyoğlu Saint Purchelie, Sancaktape Osmangazi İlköğretim Okulu, Beşiktaş Anadolu Lisesi, Ortaköy Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi.

Cemal Artüz İlköğretim Okulu, Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Tarhan Koleji’nde toplam 80 polisin mükerrer oy kullandığı tespit edildi.

İstanbul’un çok farklı ilçelerinde aynı yolsuzluğun yaşanması, polis teşkilatında önceden hazırlanılmış, örgütlü bir seçim yolsuzluğunun söz konusu olduğu izlenimi veriyor.

(soL - Haber Merkezi)