Gezi direnişine destek olan sağlık çalışanlarına suç duyurusu

Gezi Parkı eylemlerine yönelik AKP saldırılarında yaralananların ilk tedavilerini yine kendi kurdukları revirlerde direnişçi doktorlar yapıyor. Çok sayıda gönüllü sağlık çalışanının hizmet verdiği bu revirlere ilişkin Sağlık Bakanlığı'ndan suç duyurusu tehdidi geldi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gezi Parkı eylemlerinde direnişçilerin kurduğu revirlerde tedavi yapan ve ilaç yazanlar hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre, Müezzinoğlu, TBMM’de bir grup gazeteciyle sohbetinde Taksim Gezi Parkı’nda başlayan ve Türkiye’ye yayılan olayları, sağlık açısından değerlendirdi. Olaylarda 37 ambulansın tahrip edildiğini öne süren Müezzinoğlu, “Protesto yapılabilir. Eyvallah. Ama yakmak, yıkmak, tahrip etmek doğru değil. 951 hastayı taşıdık ambulanslarla. Tedavilerini yapıyoruz. Sağlık hizmeti isteyenlere sunuyoruz. Sağlık hizmeti sunan ekibi taciz edenler, sövüp, sayanlar oldu” dedi.

Mehmet Müezzinoğlu, olaylarda yararlananlara sağlık hizmeti vermek üzere sunulan revirlerin hukuki olmadığını belirterek, yasal sürecin başlatılacağını kaydetti. Müezzinoğlu, “Bana göre bu da doğru değil. Türk Tabipleri Birliği’nin açıklamaları var ama bugün Türkiye’de sağlık hizmetleri sunumunda bir boşluk yok ki. Orada farklı bir ideoloji ve hukuksal yapıyı bozan uygulama var. Dolayısıyla onun da hukuki olmadığını söylüyorum. Onlarla ilgili de yasal süreci başlatacağız” dedi.

Bakan'ın açıklamasının aksine eylemlerde ambülansların tahrip edildiğinin doğru olmadığı, aksine eylemcilerin ambülansların ulaşımını kolaylaştırmak için elinden geleni yaptığı biliniyor.

Bakan'ın "sağlık hizmeti sunumunda boşluk yok" ifadesi ise komik. Göstericilerin üzerine vahşice saldıran polis yüzünden olay yerinde onlarca, yeri geldiğinde yüzlerce yaralı oluyor. Bu yaralılara ilk yardım olay anında gönüllü sağlıkçılar tarafından yapılıyor. Bakan "hizmet sunumunda boşluk yok" derken Bakanlığın eylem sahasında yaralananlara anında nasıl bir sağlık hizmeti sunduğunu da açıklaması gerekiyor!