Felsefe öğretmeninden Alevi yurttaşlara hakaret

Gemlik'te bir felsefe öğretmenin Alevilere yönelik hakaret içeren sözleri büyük tepki çekti.

Gemlik Endüstri Meslek Lisesi'nde din felsefesi konusunu anlatan bir felsefe öğretmeninin Alevilikle ilgili "Ali'ye Allah diye taparlar. Bazıları da peygamber kabul ederler. Onlar mum söndü yaparlar" sözleri Alevilerden büyük tepki çekti.

Cumhuriyet'ten Levent Gencelli'nin haberine göre, derneklerin ve ailelerinin tepkisi üzerine öğretmenin bir sonraki hafta derste Alevi öğrencilere “Bu sınıfta 3-5 geri zekâlı beni neresinden dinliyor?” diyerek hakaretlerini sürdürdüğü, Alevi derneğini yaptıkları ziyarette öğretmenin polis eşinin de dernek yöneticilerine hakaret ettiği bildirildi.

Hünkar Hacı Bektaşı Veli Derneği Başkanı Ahmet Gazi Memiş, “Öğretmen ve polis eşi derneğimize geldiler. Özür dileyeceğini söyledi. Biz özrü kabul etmeyeceğimizi bildirdik. Bunun üzerine polis eşi, ‘bu dava bittiğinde geleceğim bakalım nereniz şişmiş’ diyerek sözlü saldırı yaptı. Cumhuriyet savcılığına da suç duyurusunda bulunacağız” diye konuştu.

Gemlik Dersimliler Derneği ile Hacı Bektaş Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri, Dereboyu Taşköprü mevkisinde düzenledikleri basın açıklamasıyla da olayı kınadı.