Eskişehir'de Ali İsmail davasında ifadeler alınıyor

Ali İsmail Korkmaz'ın Eskişehir'de polislerce dövülerek öldürülmesi üzerine açılan davada ifadelerin alınmasına başlanıyor. Mahkeme ise Kayseri'de görülecek.

Güncelleme: 10:48

Avukatlar duruşmada söz aldı. Hukuki olarak tanıkların sanıklardan önce dinlenemeyeceğini ilgili maddeleri hatırlatarak açıkladılar.

Avukatların "Kayseri'deki mahkemenin tanıkları dinleme imkanı vardır. İfadelerin en azından sanıkların mahkemeye çıkacakları ilk duruşma olan 3 Şubat'tan sonra alınmasını istiyoruz. Bugün hiçbir tanık dinlenmemesini, duruşmanın ertelenmesini talep ediyoruz" şeklindeki talebinin ardından mahkeme heyeti duruşmayı 28 Şubat'a erteleme kararı aldı.

Savcı duruşmanın ertelenmesine ilişkin "Asıl mahkemeden görüş alınabilir" şeklinde görüş bildirdi.

Bu arada Ethem Sarısülük'ün annesi Sayfı Sarısülük de mahkemeyi izleyenler arasındaydı.


(soL - Haber Merkezi) Ali İsmail Korkmaz'ın Eskişehir'de katıldığı Gezi eylemleri sırasında polislerce dövülerek öldürülmesi üzerine açılan davada ifadelerin alınmasına başlanıyor.

Dava kapsamında ifadeler Eskişehir'de alınırken, duruşmaların Kayseri'de görüleceği davada Ali İsmail'in avukatları bir açıklama yaptılar. Avukatlar açıklamada "Dava bölünürek tanıklarla sanıkların yüz yüze gelmemesi için ellerinden geleni yaptılar. Bugün 100'den fazla avukatla duruşmaya gireceğiz. Polislerin fail olduğu davalardan ceza çıkmadığı sürece yeni gençler ölecek" dendi.

Ali İsmail'in avukat olan ağabeyi Gürkan Korkmaz ise, "Birçok davanın taşındığı Eskişehir'deyiz. Ne hikmetse iki ay içinde bu kent avukatların bile terör eylemi yaptığı bir yere dönüştü. Kayseri'nin muhafazakar yapısından ötürü naklettiler. Tanık ifadeleri sanık ifadelerinden önce alınıyor. Sanıkların tanık ifadelerindeki açıklara göre hazırlanmaları sağlanıyor" dedi.

Açıklama sırasında "Ali'nin katili AKP'nin polisi" sloganları atıldı.

Gelişmeleri aktaracağız.