Erdoğan’dan katliam düzeltmesi: Roboski değil Uludere’yi vurduk!

Başbakan Erdoğan partisinin Kürt milletvekilleri ile yaptığı toplantıda “Siyaset bir orkestra işi, söylem birliğimiz olmalı” derken, katliama ilişkin Roboski diyen milletvekillerini uyararak “Roboski değil Uludere” dedi.

Partisinin Kürt milletvekilleri Doğu ve Güneydoğu parti yöneticileri ile toplanan Erdoğan “tek ses” çağrısı yaparak, kendi sözünün dışına çıkılmaması konusunda partisine ayar verdi.

Partili vekillerin son dönemde BDP’li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına karşı olduğuna ilişkin çıkan söylentilerin ardından yapılan toplantıda Erdoğan sözünün dışına çıkılmaması için gerekli uyarıları yaptı.

Radikal'den Tarık Işık'ın haberine göre, AKP’li vekillerin Roboski katliamına ilişkin sözlerine uyarı yapan Erdoğan, “Roboski değil Uludere” dedi. Söylem birliği çağrısı yapan Erdoğan, Kürt sorunu yerin terör sorunu denilmesi çağrısında da bulundu

Başbakan Erdoğan'ın, Oslo sürecine ilişkin ise, "Bilsek ki terör örgütü tamamen silahları bırakacak, saldırılara son verecek gereken birimler harekete geçirilir" dedi.