Erdoğan içki yasağını dini gerekçe göstererek savundu

Başbakan, partisinin grup toplantısında içki yasağını ilk defa bu kadar açık, dini gerekçe göstererek savundu.

Başbakan Erdoğan AKP grup toplantısında içki konusundaki yeni yasaklara değindi. Yapılan eleştirilere cevap veren Erdoğan yasağı "dini" gerekçe göstererek savundu ve şöyle dedi: "İki tane ayyaşın yaptığı yasa sizin için muteber oluyor da inancın emrettiği gerçek niçin reddedilmesi gereken bir olay haline geliyor?"

Erdoğan aynı cümle içinde hem "kimseye karışmıyoruz" hem de "içeceksen evinde iç" diyerek şunları kaydetti: 'Kimsenin yediğine içtiğine karışmayız. Karışana da müsamaha göstermeyiz. İçeceksen yine alkollü içeceğini al evinde iç. Buna karşı değiliz"

Erdoğan konuşmasında şunlara değindi:

Necip Fazıl, Menderes, Fatih
26 Mayıs 1983'te büyük mütefekkir aksiyon insanı üstad Necip FAzıl'ı hakka uğurladık. Nesillere istikamet çizmekle geçen ömründe sadece teoriyle meşgul olmamış eğilmeden bükülmeden hayatını da bir miras olarak bize devretti. Zor zamanlarda zor şartlarda yaşadı. Tehditlere hapiste geçen bir ömre rağmen hak bildiği yoldan geri dönmedi. Bize rehber oldu yolumuza ışık tuttu...

Kendisiyle tanışma fırsatı da bulduğum üstad Necip Fazıl Kısakürek'i yad ediyorum mekanı cennet olsun. Allah ondan razı olsun.

27 Mayıs müdahalesi ardından tertip bir mahkeme süreci sonrası infaz edilen Adnan Menderes'i tekrar rahmetle minnetle yad ediyorum. 29 Mayıs 1453'te Fatih Sultan Mehmet komutasındaki Osmanlı Ordusu İstanbul'u feth ederek tarihe yön vermişti. İstanbul'un fethiyle karanlık çağ kapanıp yeni bir çağ başlamıştır. 560. yıldönümünü milletçe idrak ediyoruz. Fatih Sultan Mehmet'i ve onun ordusunun neferlerini rahmetle anıyoruz. Marhum Menderes 1950'de milletten yetkiyi aldığında ilk işi İstanbul'un fethinin yıldönümünü kutlamak olmuştu. Darbe sonrası ilk yasak bu kutlamaların kaldırılması olmuştu. Bu yasak millet tarafından büyük tepkiyle karşılandı. 29 Mayıs'ı bir siyasi tarihimiz boyunca büyük bir heyecanla kutladık.

Yarın üçüncü köprümüzün temelini atacağız. İstanbul ulaşımına büyük kolaylık sağlayacak bu köprünün temelini hayırlısıyla gerçekleştireceğiz.

Köprü 2 bin 164 metre uzunluğunda olacak. Proje 2X4 şerit olarak inşaa edilecek. Tüm otoyolun toplam yatırım tutarı 4.5 milyar olacak. köprünün inşaatında çalışacak şahıslara ve kişilere mimarından işçisine başarılar diliyorum.

"Binlerce Fatih Sultan yüzbinlerce ulubatlı Hasan yetişsin"
İstanbul'un fethinin 560. yılıyla alakalı olarak bir kaç noktaya işaret etmek istiyorum. 2023'ü bir hedef olarak belirledik. Daha sonra 2071'i de bir hedef tarihi olarak belirledik. Biz 2053'e giderken bir değil 100 değil binlerce Fatih Sultan yüzbinlerce ulubatlı Hasan yetişsin istiyoruz.

Biz çocuklarımıza ufuk vermek zorundayız. Tarihte aldığımız misyonu onlara bir istikamet olarak göstermek zorundayız. Fatih'in İstanbul'u feth ettiği yaştaki çocuklara o ruhu aşılamak zorundayız. STK'ları medyasıyla üniversitelerimizle birlikte dayanışma içinde bunu yapmalıyız. Medya dizi filmleriyle özellikle gençliğimize düşünmeyi değil çok daha farklı şekildeki uygularımaları getirecek anlayışı telkin edecekse biz aradığımız bu nesli bulamayız.

"Yazın bakalım nereye kadar yazacaksınız"
Gençlerimiz kendi medeniyetine ve toprağına yabancılaştırılmış ithalci taklitçi bir anlayışla yoğrulmuştur. Gençlere dayatma yapılmış çocuklar formatlanmak istenmiştir. Her alanda yaptığımız ufuk çizmekten ibarettir. Çok açık söylüyorum, bu ülkede 10 yıllardır insanlara dayatmalar yapıldı hem de tercih özgürlüğü ellerinden alındı. Hiç bir zaman dayatmadan yana değiliz dayatmaya izin vermeyiz. Çoğunluğun azınlığa tahakkümüne karşı çıkarız aynı zamanda azınlığın çoğunluğuna dayatmasına da karşı çıkarız. Hafta içinde TBMM tarihi bir adım atarak bağımlılık yapan maddelerle ilgili önemli bir düzenlemeyi kanunlaştırdı. Fatih nesline böylesine anlamlı bir yasa armağan ettiğiniz için sizinle gurur duyuyoruz. Şimdi ben tabi 'şaribül leyli ven nehar' bir nesil istemiyoruz dedim neler neler yazdılar. Yazın bakalım nereye kadar yazacaksınız.

"İki tane ayyaşın yaptığı yasa"
İki tane ayyaşın yaptığı yasa sizin için muteber oluyor da inancın emrettiği gerçek niçin reddedilmesi gereken bir olay haline geliyor? Hangi din olursa olsun bir dini doğruyu emreder.Biz ortaya tercihler koyduk. Alkolü ve sigarayı yasaklamak söz konusu değil: Günlerdir yurt içinde yurt dışında alkol yasaklandı diye propaganda yapılıyor. En hafif tabiriyle yalancıdırlar. 10 yıldır kimsenin yediğine içtiğine karışmayız bundan sonra da karışmayız karışana da müsamaha göstermeyiz. Bu hafta sonu bir piknik yerinde baba çocuğunu parka götürüyor elinde bira şişesi. Kendi çocuğuna özensiz davranıyorsun başka çocukları niye özendiriyorsun Trafik kazaları olduğu zaman şoför koltuğunun altında ya da yanında şişeleri hep polislerimiz bulmuştur. Anne evde feryat eder. Anne sen çocuğunun daha önce ne yaptığına bakıyor muydun.

Kazada alkol kullanmayan insanın ne günahı var. Bir devlet olarak buna karşı tedbir almak zorunda değil miyiz? Trafik terörü denen bir vahşet var. Bu trafik terörüne karşı tedbirimizi almak zorundayız. Alkollü olarak araç kullanılmasına seyirci mi kalalım.

Bu tarihi bir adımdır bu trafik kazalarını da ciddi oranda azalma yaşanacaktır.

"İçeceksen evinde git iç"
Aile içi şiddet kavga boşanma.. Bakıyorsunuz bunların altında alkol çıkıyor. Evde tekme tokat hanımını darma duman ediyor. Bunları görmezden gelemeyiz. Anneler babalar feryat ediyor. Burada bir noktanın altını çizmek istiyorum. Hiç kimse alkolü bir kimlik meselesi haline getirmemeli. Çıkan düzenleme kimsenin yaşam tarzına yönelik bir müdahale değildir. Bunu bu çekilde lanse edenler art niyetlidir. İçeceksen git alkolünü al git evinde iç. Gene git ne içeceksen gene iç. Biz buna karşı değiliz. Biz buna belli saatlerde belli yerlerde buna müsaade etmiyoruz. Yapılması gereken ne ise biz bunu yapıyoruz ve yapacağız.

Yasa için emek sarfeden herkese çok teşekkür ediyorum. Bu konuda bize destek veren Milliyetçi Hareket Partisi'ne de teşekkür ediyorum.

"%72 oy aldık, bindirilmiş kıtaya ihtiyacımız yok"
Reyhanlı’ya vardığımızda stadyumdan halkımızla buluşacağımız yere kadar vatandaşlarımızın teveccühlerine şahit olduk. Reyhanlı’ya yeniden geleceğimize söz vererek halkımızla buluştuktan sonra Kaymakamlığa geçtik.

Ana muhalefet partisi genel başkanı ‘bindirilmiş kıta’ diyor. O senin meşrebindendir.

Reyhanlı Ak Parti’nin yüzde 72 oy aldığı bir yerdir. Bizim bindirilmiş kıtaya ihtiyacımız yok. Orada hissiyatımızı anlattık çalışmalarımızı aktardık.
Şehitlerimizin yakınlarının tam bir metanet içinde olduklarını orada gördük. Bu, Müslüman olmanın ortaya koyduğu bir vakadır. Eğer sizin kadere inancınız varsa bu metaneti gösterirsiniz.

Ahmet kardeşim bizden para istemedi. O şehit Oğulcan’ın isminin okuduğu okula verilmesini istedi. Orada hemen gerekli talimatları verdik.

4 tane şehit çocuğumuz var. Şehit olan çocuklarımızın isminin Reyhanlı’daki diğer okullara vermek suretiyle anılarını yaşatacağız.

"CHP'ye yakın bir gazetenin Hatay temsilcisi ajanlık suçlamasıyla yakalandı"
Hatay bu alçakça saldırıyı büyük bir metanet ve sabırla karşılamış durumda. Hatay’daki bu durumu bozmak için başta CHP olmak üzere çok ağır tahrik girişimleri olduğunu biliyoruz ve bunu çok yakından takip ediyoruz.

Bu oyun Türkiye dışında tezgahlanıyor ve Türkiye Cumhuriyet vatandaşları kandırılmak suretiyle Türkiye’de oynanmak ,isteniyor.

Hatay’da gazeteci tüccar iş adamı kılığındaki bazı karanlık kişilerin ajanlık vatana ihanet derecesindeki faaliyetleri tespit edildi ve bunlar yakalanarak teslim edildiler.

CHP’ye yakın bir gazetenin Hatay’da temsilcisi ajanlık yaptığına dair kuvvetli delillerle tutuklanmış durumda.

Biz Suriye meselesine tamamen insani nazarla baktık ve bakıyoruz. Biz çok önemli adımlar attık ama bu önemli adımları Suriye’nin başındaki Diktatör Beşar babasının yaptıklarını aştı.

Babası Hama Humus’ta binlerce kişiyi öldürdü. Şimdi bu 90 bini aştı yüz bine gidiyor. Suriye’de bizim herhangi bir mezhep lehine ya da aleyhine tavır takınmamız söz konusu olamaz.

"CHP heyetinin rehberi, Reyhanlı saldırısını planlayan kişi"
Buradan CHP’yi Türkiye aleyhine oynana oyunlara konusunda dikkat etmesi konusunda uyarıyorum. CHP bizim Suriye politikamızı eleştirme hakkına sahiptir. Ancak CHP Türkiye düşmanı bir rejim için çalışamaz. Buna biz de müsaade etmeyiz, millet de müsaade etmez, yargı da müsaade etmez etmemelidir.

CHP’nin başındaki zatın bize terörist başı diyebilecek kadar şuurunu kaybetmesi karanlık senaryolarda yer almasının suçluluk psikolojisidir. Son dönemde CHP’de iki heyet Suriye’ye gidip Esed’le görüştü. Utanmadan fotoğraflar çektirdi.

Polisimiz Reyhanlı saldırıları ve plan aşamasındaki saldırılarla ilgili operasyon yaptılar. Güvenlik güçlerimiz ve istihbarat birimlerimizin başarılı çalışmalarıyla bu saldırılar gerçekleşmeden önlendi. Bu saldırılar iş adamı görüntüsündeki karanlık bir kişi tarafından planlandı.

Bu zatın babası da Hafız Esed’in babasıyla yakın arkadaştı.

Maalesef Hatay’da ihanet içindeki bazı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları maşa olarak kullanıldı.

CHP’ye yakın bir gazetenin şu an tutuklu muhabiri bu karanlık şahısla ilişki içindeydi. CHP vekilinin bir karabaşı bu karanlık senaryoda yer aldı.
İki kez Şam’a giden CHP heyetinin rehberi Reyhanlı saldırısını planlayan kişinin ta kendisidir.

CHP heyetlerini alan Lazkiye’ye götüren oradan Şam’a götüren hatta aynı fotoğraf karesinde yer alan şahıs Türkiye içindeki hain saldırıları planlayan şahıstır.

CHP Genel Başkanı ve arkadaşları istifa etmelidir
İfadeler, fotoğraflar, delilleri şu anda yargının elindedir. CHP Genel Başkanı ve bazı arkadaşları boğazlarına kadar çamura batmış durumdadır. CHP Genel Başkanı, benim istihbarat teşkilatının elinde deve fotoğrafları yok otomobillerin fotoğrafları var.

CHP Genel Başkanı’nın derhal tatmin edici açıklama yapmak zorundadır.CHP Genel başkanı ve arkadaşları derhal ama derhal istifa etmelidir.