Erdoğan: 'Hesaplar yapıldı, yoksa Yunanistan gibi oluruz'

Tayyip Erdoğan bugün yapılan AKP grup toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, memura 3 + 3 zam teklifiyle ilgili olarak "Hesaplar yapıldı, yoksa Yunanistan gibi oluruz" dedi.

Başbakan Erdoğan, tahmin edildiği gibi kamu emekçilerine teklif edilen komik zam oranını Yunanistan'ı örnek vererek savundu. Erdoğan, 3 + 3 zam oranına tepki gösteren kamu emekçilerine "hesaplar yapıldı, yoksa Yunanistan gibi oluruz" dedi.

AKP grup toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tayyip Erdoğan, kamu emekçilerine yapılan komik zam teklifiyle ilgili konuştu.

Hükümet ile memurlar arasındaki toplu sözleşme sürecinde, memur sendikalarının bugün eylem yaptığının anımsatılması üzerine Erdoğan, sendikaların bu tür manevralar yapabileceğini, grev hakkının ne zaman ve nasıl doğacağının belli olduğunu, şu anda da böyle bir hakkın kullanılması için gerekli ortam bulunmadığını söyledi.

"Bizim akıbetimiz de Yunanistan, İspanya'nın akıbetine uğrar"
Erdoğan, yaptığı açıklamada, "Verdiğimiz zamları da her zaman enflasyonun üzerinde vermişizdir. Türkiye'yi bir bütün olarak ele almak zorundayız ve bu ülke eğer bir zaafa uğrarsa, bizim akıbetimiz de Yunanistan, İspanya'nın akıbetine uğrar. Biz Türkiye'yi, böyle bir akıbete düçar bırakamayız. Şu anda bir mali disiplin içinde yürüyorsak, eğer ekonomik büyümemiz şu anda başarılı bir şekilde sürdürülüyorsa, bu, hesaplar iyi yapıldığı içindir. Yoksa sendikalar, anlar olmuştur ki, yüzde 30, yüzde 50, yüzde 100 zam istemiştir. Şu anda bu işin ekonomik sorumluluğunu, yükünü kendileri hissetmesi lazım. Eğer bunu hissetmezlerse, bu ülkeye de yanlış yaparlar. Onun için burada aklı selimi öne çıkarmak suretiyle, karşılıklı görüşmelerle 9.5 seneyi nasıl yönettiysek, bundan sonrasını da böyle yöneteceğiz" diye konuştu.