Erbil’de BDP’ye 'rakip' parti kuruluyor

Erbil’de Türkiye’de faaliyet gösterecek ve BDP’ye “rakip olacak” yeni bir parti kuruluyor.

Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde toplantılar yapan Eski KDP ve PKK’liler BDP’ye alternatif olarak yeni bir parti kurma hazırlığında.

Barzani'nin partisi KDP'nin desteklediği belirtilen parti için yakında açıklama yapılacağı ileri sürüldü.

Konuya ilişkin Yeni Özgür Politika’da bir yazı kaleme alan Ferda Çetin şu bilgileri verdi:

Kuzey Kürdistan’da faaliyet yürütmek iddiasında, ancak kuruluş çalışmalarını Hewler’de sürdüren siyasi bir parti için geçen günlerde bir toplantı yapılmış. Kurulması düşünülen parti Türkiye ve Kuzey Kürdistan’da örgütlenmek ve seçimlere girmek üzere hazırlanıyor.

Hewler’deki toplantıya Nusaybinli Derweşe Sado, Kozluklu Yunus Altan, Amedli Melle Arif, Nusaybin’in bilinen şahsiyetlerinden Ramazan Haşimi’nin oğlu, Silvanlı Şefik Kutlu ve Sertaç Bucak katılıyorlar.

İlk toplantı öncesinde PKK’den ayrılan Nizamettin Taş, Sait Çürükkaya, Ebubekir, Sarı Sadun, Serhat, Ekrem ve Doktor Ali ile görüşülüyor. Grup adına Nizamettin Taş ile KDP politbürodan temsilciler, geçen ay Sofi Mall’da kapsamlı bir toplantı yapıyorlar. Grup adına Nizamettin Taş, kurulması planlanan yeni partiye katılım ve aktif destek sözü veriyor.

Doktor Süleyman ve Doktor Ali, ‘bu çevrelerle siyasi parti örgütlenmesi başarılı olamaz’ diyerek oluşumda yer almayacaklarını belirtiyorlar.

KDP’nin sponsorluğu ve garantörlüğü altında gerçekleştirilen bu ‘yeni parti’nin ilk toplantısında, PKK’den kopan grubun, daha resmi ilan yapılmadan kurucular arasında zikredilmelerinin yanlış bir izlenim yaratacağı düşüncesiyle katılımları sonraya erteleniyor.

Önemli bir değişiklik olmazsa, bu oluşum önümüzdeki bir ay içinde, kamuoyuna açık bir toplantı ile parti kuruluşunu ilan edecek.

(soL - Haber Merkezi)