DSİP: Şiddetin sorumlusu AKP, CHP ve MHP’dir

DSİP, Beyoğlu’nda “Yetmez Ama Evet” eylemi sırasında ve sonrasında TKP’lilere yönelik yaşanan şiddet üzerine açıklama yaptı.

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP) Genel Başkan Yardımcısı Volkan Akyıldırım imzasıyla yayınlanan açıklamada “TKP standına yapılan saldırı 12 Eylül referandumu yaklaştıkça gerilimi artıran güç odaklarının eseridir. Bundan sorumlu olanlar en başta egemen sınıfın partileri AKP, CHP ve MHP'dir” denildi.

Yaşananları TKP’nin açıklamasından öğrendiklerini belirten Akyıldırım, “Yürüyüş sırasında, TKP standıyla yürüyüşçüler arasında bir gerilim yaşanmaması için zincir oluşturanlar DSİP üyeleriydi. TKP standına dönük saldırganlığa hiçbir Yetmez ama EVET aktivisti dahil olmamıştır. Yetmez ama Evet kampanyası aktivistleri olarak serbest propaganda hakkına karşı şiddet içeren yöntemleri - ister 'evet' desin ister 'hayır' - tümden reddediyoruz. Buna provokasyon denir” dedi.

Yaşanan şiddetin sorumlusu olarak “en başta egemen sınıfın partileri AKP, CHP ve MHP’nin” gösterildiği açıklamada şunlar söylendi: “28 Ağustos günü sadece TKP'lilerin değil, yetmez ama EVET bildirisi dağıtan iki gencin de İşçi Partisi üyeleri tarafından darp edildiğini öğrendik.

Keza İstanbul'un Beşiktaş ve Kadıköy ilçelerinde TKP'liler ve AKP'liler arasında gerginlik yaşanmış, Okmeydanı'nda 'hayır' bildirisi dağıtan ÖDP üyelerine bir sivil polis tarafından silah çekilmiş, 26 Ağustos akşamı Avcılar'da bir DSİP üyesi CHP'lilerin kışkırttığı sivil polisler tarafından tartaklanmış ve tehdit edilmiştir. Çanakkale'de bildiri dağıtan DSİP üyeleri de tacize uğramıştır.

Gerilim ve şiddet üzerinden kamplaşma, demokratik siyaset imkanını ortadan kaldırır.

Gerginliği artıranlar, bunu şiddete dönüştürenler halkın özgürce karar vermesini engelliyor.

Tüm siyasi güçleri gerginliği azaltmaya davet ediyoruz.

Demokratik siyaset alanının ortadan kaldırılması işçi sınıfının, emekçilerin ve sosyalistlerin aleyhinedir.

Provokasyonlara geçit vermeyelim. Hep birlikte demokrasinin sınırlarını genişletelim.”

(soL - Haber Merkezi)