Ana içeriğe atla
  • soltv-logosoltv-light-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • gelenek-logo

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Dörtyol'da 3 kişiye tutuklama

Dörtyol'da 4 polisin öldürülmesinin ardından ilçede Kürtlere dönük linç ve yağma olaylarıda adı geçen 3 kişi tutuklandı. Soruşturma kapsamında vatandaşları yönlendirdiği ileri sürülen bir uzman çavuş da ifade verdi.

Yayın Tarihi: 04.08.2010 , 18:55 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

26 Temmuzda Dörtyol'da 4 polisin öldürülmesinin ardından "vatandaşları tahrik ederek bazı iş yerlerini tahrip etmeye yönlendirdiği" iddiasıyla bu sabah gözaltına alınan Hasan G. (22), Yusuf K. (26) ve Şerif D'nin (24) emniyetteki sorgusu tamamlanmasının ardından tutuklandıkları bildirildi.

Son tutuklamalarıla birlikte olayla ilgili tutuklu sayısının 11'e yükseldiğini bildirildi.

Bu arada, "vatandaşları yönlendirdiği" ileri sürülen uzman çavuş A.B. de savcılıkta ifade verdi.

Bingöl'deki 49. Motorlu Piyade Tugayı'nda görevli uzman çavuş A. B'nin, savcılıktaki ifadesinde, "19 Haziranda Dörtyol'a ailesinin yanına izne geldiğini, olaylar sırasında tesadüfen caddede bulunduğunu, yanlış anlaşılmadan dolayı adının olaya karıştığını" söylediği öğrenildi.

Jandarma Genel Komutanlığı'ndan açıklama
Jandarma Genel Komutanlığı Genel Sekreterliği'nden Dörtyol'daki olaylarla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "jandarma personelini zan altında bırakacak yayınların üzüntü ile izlendiği, söz konusu basın yayın organları ve şahıslar hakkında yasal işlem başlatılacağı" belirtildi.

Açıklamada ayrıca, "26 Temmuz'da Hatay'ın Dörtyol ilçe merkezinde bölücü terör örgütünce gerçekleştirilen saldırı sonucunda 4 polisin şehit edilmesi ve sonrasında meydana gelen üzücü olayları bahane ederek bazı basın yayın organlarında, bölgede özveri ile çalışan ve terörle mücadele eden jandarma personelini zan altında bırakacak ifadelere yer verilmesi üzüntü ile izlenmektedir" denildi.

(soL - Haber Merkezi)

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.