Dinci örgütlerden Kürt sorununa 'ümmetçi çözüm'

Kürt sorununun çözümüne müdahil olma hedefiyle Mazlum-Der, İHH İnsani Yardım Vakfı, Özgür-Der gibi dinci örgütlerin öncülük ettiği bir eylem düzenlendi. Eyleme, beklendiği gibi "ümmetçilik" damga vurdu.

Dinci örgütler önceki gün Kürt sorununun çözümü konulu bir gösteri düzenlediler. Galatasaray Lisesi önünden Taksim Meydanı'na kadar yapılan yürüyüşe, Mazlum-Der, İHH İnsani Yardım Vakfı, Özgür-Der, Akabe Vakfı, Anadolu Platformu, Araştırma Kültür Vakfı, Fatih Akıncıları Derneği, Hikmet Vakfı, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Medeniyet Derneği gibi örgütler katıldı.

Topluluğun taşıdığı, "Müslüman Halklar Kardeştir!", "İnsanız Ümmetiz Kardeşiz!", "Kendin İçin İstediğini Kardeşin İçin de İste! (Hz. Muhammed)", "Müslüman Zulme Boyun Eğmez!" gibi Türkçe ve Kürtçe hazırlanmış pankartlar, "Kürt sorununun çözümü konusunda İslami kesimlerin de ses çıkarması" çağrıları üzerine bir araya gelen dinci örgütlerin, "çözüm"e nereden baktığını gösterdi.

Gösteride konuşma yapan Özgür-Der Genel Başkan Yardımcısı Kenan Alpay, Kürt sorununun çözümüne dönük acil ve ciddi adımlar atılmasının şart olduğunu, bunu sağlamanın öncelikle şiddet sarmalından çıkmakla mümkün olabileceğini söyleyerek, TSK'ya operasyonlara son vermesi, PKK'ya da tüm silahlı unsurlarını ülke dışına çıkartması çağrısında bulundu.

Gösteriye katılan örgütler adına ortak hazırlanan ve AKP'nin "Demokratik Açılım"ına ilişkin, açılımın başta heyecan yaratmasına rağmen somutlanması için hızlı adım atılması gerektiği yönünde eleştiriler içeren basın bildirisi ise, Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal tarafından okundu.

Dinci kesimlerden, aralarında Vakit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak'ın da bulunduğu öne çıkan isimlerin eyleme destek verdiği gözlendi.

(soL-Haber Merkezi)