CHP Genel Başkan Yardımcısı: Sarıgül önümüzdeki günlerde CHP'ye kaydolacaktır

CHP’nin örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Sarıgül'ün önümüzdeki günlerde CHP'ye katılacağını söyledi.

CHP'de bir süredir tartışmalara neden olan Mustafa Sarıgül'e ilişkin bir açıklama da Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin'den geldi.

Keskin, İzmir’de Mustafa Sarıgül’ün CHP’ye katılımı ve adaylığı konusunda, "CHP kültürünü almış, çalışmış, yerel yönetimlerde ciddi ve başarılı örnekler sergilemiş bu arkadaşımızın CHP’ye gelip partimizin mensubu olmasını arzuluyorduk. Öyle sanıyorum ki önümüzdeki günlerde Sarıgül CHP’ye kaydolacaktır. Kendisi de başvurabilir. Başka formüller de üretilebilir" dedi.

İstanbul Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün CHP’ye geçmesi için kendisinin de içinde bulunduğu gruplarla önemli görüşmeler yapıldığını belirten Keskin şunları anlattı:

"Kendisi baştan beri CHP’ye sempati duyuyordu. CHP kültürünü almış, çalışmış, yerel yönetimlerde ciddi ve başarılı örnekler sergilemiş bu arkadaşımızın CHP’ye gelip partimizin mensubu olmasını arzuluyorduk. Öyle sanıyorum ki önümüzdeki günlerde Sarıgül CHP’ye kaydolacaktır. Parti Meclisi ve Merkez Yönetim Kurulu uygun görürse yerel seçimlere girecektir. Kendisi de başvurabilir. Başka formüller de üretilebilir. tüzüğün farklı yorumları var. Hukuk kurallarının getirdiği engeller aşılabilir. Önemli olan görüş ve anlayış birliğine varılması. O birlik de sağlanmış durumda."